CHP'li Salıcı roket saldırısının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu: Sivil yaşam hedef alınmış

CHP'den oluşan bir heyet Karkamış'ta roket saldırısının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Burada görünen o ki; sivil yaşam hedef alınmış. Okullar hedef alınmış… Neden bunun olmaması için gerekli tedbirler alınmıyor buna kafa yormak lazım” dedi. Beş yaşındaki yeğenini saldırıda kaybeden CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da saldırıda tamamen çocukların hedef alındığını ifade etti.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın da bulunduğu CHP heyeti, roket saldırısının yapıldığı Gaziantep’in Karkamış ilçesine gitti. Salıcı,

SİVİL YAŞAM HEDEF ALINMIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP heyeti, roket saldırısının düzenlendiği Gaziantep’in Karkamış ilçesini ziyaret etti. Burada açıklama yapan Salıcı, Karkamış’tan sonra Nizip’e geçeceklerini belirtti. Salıcı, şunları söyledi:

“Kocatepe Ortaöğretim Okulu’nun önündeyiz. Şu görmüş olduğunuz çukur, patlayıcının havan topu ya da roket neyse onun düştüğü yer. Okulda vermiş olduğu hasar arka tarafta görünüyor. Burada görünen o ki; sivil yaşam hedef alınmış. Okullar hedef alınmış. Bize verilen bilgiye göre, Karkamış’ta beş okul var. Üçü saldırıya uğramış. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Biz güçlü bir milletiz, bunları aşarız. Bunları aşarız ama bu saldırılar neden olabiliyor? Neden bunun olmaması için gerekli tedbirler alınmıyor buna kafa yormak lazım.”

okul.jpg
Gaziantep Karkamış ilçesine isabet eden roket saldırılarının yarattığı basınç ile okulların camları kırılmış bir öğretmen ve bir çocuk hayatını kaybetmişti.

ADRESİN ÇOCUKLAR OLDUĞU BİR SALDIRI

Beş yaşındaki yeğenini saldırıda kaybeden CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Başkanımız söyledi, özetledi. Biz burada yeğenimizi kaybettik. O da büyük bir ihtimalle bu okulu hedef alan havan topunun ya da roket neyse onun sapması sonucu evlerine düşüyor. Burada bir anaokulunu ziyaret ettik sayın başkanımla birlikte. Anaokulunun önünde hep beraber gördüğümüz bir tır vardı. O olmasa maazallah acımı çok çok daha büyük olacaktı. Tamamen sivil yaşamın, tamamen çocukların hedef alındığı, adresin çocuklar olduğu bir saldırıyla karşı karşıyayız maalesef. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN