Deprem uzmanı Naci Görür bas bas bağırmıştı! O ilde endişelendiren deprem: Kandilli duyurdu

Deprem uzmanı Naci Görür bas bas bağırmıştı! O ilde endişelendiren deprem: Kandilli duyurdu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından uzmanların görüşleri araştırılmaya başlandı. Deprem ülkesi olarak anılan Türkiye'de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Kahramanmaraş depremini önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür, o bölgede yaşayanları uyarmıştı. Kandilli'den son dakika duyurusu geldi. Şiddetli şekilde sallandılar. Geç kalmadan önleminizi alın. Peki Marmara depremi ne zaman olacak? İşe Naci Görür'ün uyarıları ve tavsiyeleri...

Kahramanmaraş felaketinin ardından vatandaşlar deprem uzmanların görüşlerini araştırmaya başladı. Deprem tahminleriyle herkesin dikkatini çeken ve Kahramanmaraş depremini 3 ay öncesinden bilen Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında o bölgesi için bas bas bağırmıştı. Kandilli'den son dakika duyurusu geldi. O ilde endişelendiren deprem. Önlem alınmazsa binlerce kişi hayatını kaybedecek. Peki, İstanbul depremi ne zaman bekleniyor, hangi ilçeler riskli, büyüklüğü kaç olacak? Başka hangi şehirlerde deprem bekleniyor? İşte İstanbul depremi için tarih tahminleri ve Naci Görür'ün o açıklaması…

SON DAKİKA: BİNGÖL'DE KORKUTAN DEPREM

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı deprem felaketi ile sarsılan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği korkunç felakette yaralar sarılmaya çalışıyor. Ancak Türkiye depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Sabaha karşı ingöl’de bir deprem daha yaşandı 5 büyüklüğünde yaşanan deprem Bingöl’ün Yaylıdere ilçesinde saat 03.35’te meydana geldi.

ghnghmgh.jpg

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI!

Kahramanmaraş depremini daha önceden bilen Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Profesör Doktor Naci Görür, daha önce de Erzincan Bingöl arasındaki fay hattındaki riskleri anlatmıştı. Naci Görür ağırlıklı olarak Erzincan Bingöl Karlıova arasında fay hattı bulunduğunu söylemişti. “En son buralarda 1790’larda deprem olmuş. Burası yakında kırılabilir tarih vermek doğru değildir.” açıklamalarını yapmıştı.

ghghgh-13.jpg

İSTANBUL DEPREMİ OLACAK MI, NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLUR?

Öte yandan İstanbul'da yaşanılacak bir deprem riskinde olabilecek felaketleri sıralayan Naci Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor.

dfbdfbdf-19.jpg

Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum. Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul'da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul'da hasar Maraş'tan daha fazla olur. Diğer yandan Maraş'ta da hasarın epey fazla olacağını üzülerek tahmin ediyorum, inşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN