Deprem uzmanı Pampal Yedisu Fayı için uyardı: Kırıldı kırılacak

Deprem uzmanı Pampal Yedisu Fayı için uyardı: Kırıldı kırılacak

Son günlerde Türkiye'nin farklı noktalarında yaşanan depremler akıllara, büyük bir kırılmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair sorularını da beraberinde getirdi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal, Türkiye'nin doğusundaki faylara dikkat çekerek "Yedisu Fayı kırıldı kırılacak. Gün sayıyor" uyarısında bulundu.

Deprem kuşağı bölgesinde bulunan Türkiye, her gün yeni bir sarsıntıyla karşılaşıyor. Son günlerde özellikle Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremler gerçekleşmesi beklenen büyük Marmara depremini hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN DOĞUSUNDAKİ FAYLARDA HAREKETLİLİK

Öte yandan Türkiye'nin doğusunda da aktif halde bulunan fay hatlarında da tehlike çanları çalmaya devam ediyor. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin daha etkisi geçmemişken aktif faylar ufak sarsıntılarla yine büyük depremlerin sinyallerini vermeye devam ediyor.

CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal şu ifadeleri kullandı:

1kapak-001.jpg

"Gümüşhane’yi ele alalım. Gümüşhane dediğiniz yer Kuzey Anadolu Fayını Erzincan'dan, 50-60 km mesafede deprem olan Kelkit’ten başlamıştık. Hemen yakın doğusunda Kuzeydoğu Anadolu Fay Zonu var. Üstelik güncel dönemlerde, Erzurum'dan kuzeydoğuya doğru giden ve 7 üzeri depremler üretmiş.

'YEDİSU FAYI KIRILDI KIRILACAK'

Erzincan ile Karlıova arasındaki Yedisu Fayı kırıldı kırılacak. Gün sayıyor. Yedisu Fayı kırılırsa sismik boşluk konumundadır. Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize etkilenir. Orada meydana gelecek hasarların sorumlusu kim olacak? Vatandaşı böyle rehavete sürüklemenin alemi yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN