Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık! Canlı yayında açıkladı: "Bu omuzlar her yükü taşır..."

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık! Canlı yayında açıkladı: "Bu omuzlar her yükü taşır..."

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na eşi Dilek İmamoğlu ile katılarak kendisine yöneltilen 'Cumhurbaşkanımız olacak mısınız?' sorusuna verdiği yanıtla dikkatleri üzerine çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha 'cumhurbaşkanı adaylığı' hakkındaki açıklamalarıyla adından söz ettirdi.

Geçtiğimiz günlerde 39. TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı eşi Dilek İmamoğlu ile ziyaret ederek kendisine yöneltilen 'Cumhurbaşkanımız olacak mısınız?' sorusunu yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez canlı yayında adaylık sinyali verdi.

Geçen hafta, son olarak 2019 yılında düzenlenen 39. TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı ziyaret ederek kendisine yöneltilen 'Cumhurbaşkanımız olacak mısınız?' sorusuna 'Allah bilir' yanıtını vererek dikkatleri üzerine çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla Halk TV ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Yeni Bir Sabah' programına konuk olarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı sorusuna yanıt verdi

ERDOĞAN'IN 'SON DEFA' AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ: MİLLETİMİZ ONU YOLLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" açıklamalarına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, "Çok ilginç bir akıl. Tevazu dediniz ya. Tevazu kişiliği devredeceğim lafını söyler mi? Neyi devrediyorsun? Biz monarşi ile değil cumhuriyetle yönetiliyorum. Devredeceğim sözü bile o tevazu ile örtüşmeyen bir tarif. Yetkiyi 86 milyon insan verir ve alır. Yoruldu gitmek istediğini ifade ediyor. Kadirşinas milletimiz de yollayacak onu. Güle güle hadi git dinlen sen diyecek. Yoruldu. Yorulduğunu fiziksel olarak da belli ediyor.

Milletimiz onun bu duygusunu dikkate alacak ve onu 4 yıl daha yormayacak merak etmesin. Allah’ın izniyle hadi sen dinlen, yoruldun diyecek. Koşacak enerjisi yüksek bir dönemi, milletine hizmet edilmesi gerekeni yarattıkları açıkları kapatması gereken, bu ülkenin gerçek konularına eğilen, 6 yaşındaki çocuklarımızı düşünen, geleceğe gençleri hazırlayan, bu süreyi de yani dünyanın birçok anını kaybetmiş Türkiye Cumhuriyeti bu sefer kaybetmesin diye her yönüyle kabiliyetlerini en üst seviyeye taşıyacak sürece hazırlayacak." dedi.

"BU SAATTEN SONRA BU SEÇİMİ İKTİDAR KAZANAMAZ"

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan İmamoğlu, seçimi muhalefetin kazacağına inandığını vurgulayarak "Bu saatten sonra bu seçimi iktidar kazanamaz. Muhalefet kaybeder. Bizim de asla kaybetmeye niyetimiz yok. Bu saatten sonra bu seçimi iktidar kazanamaz." dedi.

whatsapp-image-2022-12-12-at-22-44-52.jpeg

"BU OMUZLAR HER YÜKÜ TAŞIR..."

'Her yükü taşıyabileceğini' vurgulayan İmamoğlu, "Özgür Özel güzel bir şey söyledi Togg’la ilgili. Siz Togg’u bu milletin neredeyse yüzde 60’ını karşına alarak milli ve yerli ilan etme çabasını nasıl gösterirsiniz ya. Bir ürün hepimizindir yapmayın yanlış yapıyorsunuz dedi. O kadar güzel bir tarif yaptı ki. Çıkan her bakan aynı dili kullanıyor. Çıkan bakan trolün önde gideni sanki. Bunlardan kurtulmak için kazanmak zorundayız. Ben diyorum ki Allah'ıma şükürler olsun sağlıklıyım inançlıyım ve kararlıyım ki bu omuzlar her yükü taşır. Onun için altılı masadan çıkacak kararın en önde koşan en çalışkan neferi ben oluyorum. Memleketi ayağa kaldıracak iddia bu olmalı" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun söz konusu bu açıklamaları bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından 'adaylığa yeşil ışık yaktı' şeklinde yorumlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN