Emeklilere bayramı yaşatacak ikramiye! Nisan ayında hesabınıza yatacak... Zam talebini Emekliler Derneği resmen duyurdu

Emeklilere bayramı yaşatacak ikramiye! Nisan ayında hesabınıza yatacak... Zam talebini Emekliler Derneği resmen duyurdu

Bayramların yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin merakını kabartan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşlara verilecek olan ikramiyeye dair araştırmalar devam ediyor. Bayram öncesinde emekli maaşlarını alıp almayacaklarını düşünen emekliler ikramiye zammına dair açıklamalar bekliyor. Kısa bir süre önce emekli ikramiyesi açıklandı. Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün zam için resmen düğmeye bastı. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİNDE ZAM VAR MI?

2023 yılının gelmesiyle birlikte zamlanan asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşı üzerine kafalarda soru işaretleri yer aldı. Ocak ayı itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonucunda maaşlara zam yapıldı. Emekli maaşlarına yapılan zam ise yüzde 30 oldu. Emekli maaşlarına ek olarak emekli vatandaşları sevindiren ek gelişmeler de yaşanmaya davam ediyor.

Milyonlarca emeklinin faydalanacağı bayram ikramiyesine dair soru işaretleri yer alıyor. Emekli maaşlarına, asgari ücrete ve memur maaşlarına gelen zam sonucunda bayram ikramiyesi için de zam bekleniyor. Nisan ayı ile birlikte gelecek olan Ramazan Bayramı ile birlikte bayram ikramiyesine yapılacak olan zam şimdiden gündeme oturdu. Sosyal medyada da yoğun bir şekilde tartışılan konuya dair açıklamalar bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin gündeminde bayram ikramiyesi ödeme zammı var. 2023 yılı ile birlikte gelen zamlar üzerine ikramiyelerde de zam bekleniyor. Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi vatandaşların Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ne kadar ikramiye alacağı ve zamlı olup olmadığı araştırılıyor.

923-yhlr.webp

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 5 BİN 500 OLMA YOLUNDA

"Emekli ikramiyeleri 2023 yılında ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arayan emekli vatandaşlar ise araştırmasını sürdürüyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli vatandaşların hesabına yatırılan bayram ikramiyelerinin tutarı henüz belirlenmedi.

Bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. 2022 senesinde de zam bekleyen emeklilere maalesef zam yapılmadı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için yıllardır tatmin edici bir düzeyde zam göremeyen bayram ikramiyelerinin revize edilmesi ve 5 kat zam yapılması talebinde bulundu. Ergün'ün bu çağrısı karşılık bulursa emekliler bayramda 5 bin 500 lira ikramiye almaya hak kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN