Erdoğan, İmamoğlu Davası için konuştu: Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmek istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında yürütülen dava için anayasa maddesinden örnek vererek hakimlerin görevini bağımsız yaptıklarını söyledi. Erdoğan, Altılı Masa'nın mahkeme kararını bahane ederek "Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret. Siyasi tartışma yok. Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmek istiyorlar." ifadelerini kaydetti.

'Mardin Derik Ovası Sulaması', "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğal gaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl hapis cezasını yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan verilen kararda mahkemenin bağımsız olduğunu söyleyerek, davada herhangi bir siyasi tartışmanın olmadığını ifade etti. "Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret" diyen Erdoğan, "Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Havalimanından buraya gelene kadar cadde boyu Mardinli kardeşlerimle hakikatten çok farklı bir buluşmayı gerçekleştirdik. Sordum resmi rakam nedir dedim. Dediler ki, 75 bin kişi meydanda. Elhamdülillah bu bir sevginin, bu bir dayanışmanın, bu bir 2023'e yürüyüşün coşkulu adımıdır. O güzel Mardin türküsünden ilhamla diyorum ki; Hasretinden dağlar çökse başıma, yine söz söyletmem Mardin'e aşkıma. Çekilin başımdan Allah aşkına ben sevdim Mardin'i bundan kime ne. Biz tarihin, kültürün, medeniyetlerin şehri Mardin'i de tüm insani zenginlikleriyle özellikle Mardinli kardeşlerimi de Allah için seviyoruz.

Yüz yerden yaralı da olsak Mardin'e hizmet etmekten, eser kazandırmaktan asla geri durmadık. Bugün sizlerle hasret gidermenin yanında Mardin'e kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 8,5 milyar liraya güncel bedel 17,5 milyar liraya ulaşan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını da yapıyoruz.

Eğitimde, ana sınıfından liseye kadar her seviyede yapımı tamamlanan okulları, spor salonlarını, çevre düzenlemeleriyle bugün resmen hizmete açıyoruz.

Devlet Su İşlerimiz tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası sulamasını da bugün resmen hizmete sunuyoruz. Bu proje ile 14 köyümüze yayılan 91 bin hektarın üzerindeki araziyi cazibeli kanal sayesinde herhangi bir enerji gideri olmadan suyun bereketi ile buluşturduk. Böylece su ile buluşan arazilerimiz yılda iki defa ekilebilecek. 4 kat fazla zirai gelir sağlayabilecek ve 9 bin kişiye ilave istihdam oluşturacaktır. Mardin ve ilçelerinde 1 milyar 108 milyon liralık yatırım tutarı ile ve güncel rakamla 3 milyarı aşkın bedelle hayata geçirilen yüzlerce enerji tesisinin açılışını da bugün buradan yapıyoruz.

MARDİN HAVALİMANI'NIN ADI 'AZİZ SANCAR' OLACAK

Şimdi, Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti. Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedim. Mardin'in Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın adı bundan sonra aynı zamanda Mardin'e girerken Mardin Havalimanı'nın gönderinde de görülecek. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı.

Tarım ve ormanda, Dicle Nehri üzerindeki en büyük eser olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralini hizmete aldık. Devreye giren sulama tesisleri ile 123 bin dekar alan arazinin sulanmasını sağladık. Mardinli çiftçilerimize toplamda 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide, 2 yeni organize sanayi bölgesi ve 1 endüstri bölgesi kurduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Mardin'i çok daha büyük eserlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle birlikte inşa edecek 2023 zaferinin ardından ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına birlikte yükselteceğiz.

İMAMOĞLU DAVASI

Mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde faşist bir zihniyet var.

Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret. Siyasi tartışma yok. Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmek istiyorlar.

Tablo nettir. Anayasa'nın 138'nci maddesine göre hakimler görevlerini bağımsız olarak kanuna ve hukuka uygun şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum, Anayasa'nın 138. maddesi söylüyor. Her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Bu kimseye kararları tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü daima millette, milli iradede bulduk. Milli iradenin gücünün dışında bir çözüm aramadık.

"ORTADA GELEN BİR YASAK VEYA BİTEN YARGI SÜRECİ YOK"

Karşımıza bir isim çıkaramadılar. Masadaki herkesin kafasında bir başka hesap ve niyetin olduğu cümle alemin malumudur. Birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masadaki hesabı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bu tek parti faşizmi artığı zihniyetin milletimizden kendini tiksindiren durumu budur. Hep başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Ortada gelen bir yasak veya biten yargı süreci yok. Önce istinaf sonra Yargıtay'a gidecek. Mahkemenin eksiği veya hatası varsa orada gerekli düzenlemeler yapılabilir.

ALTILI MASA ADAYINI ÇIKARSIN

Biz 6'lı masadaki bu oyunun içerisinde yer almadık, yer almayacağız. Bizim için onların adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış. Meydanlar işte gümbür gümbür her şeyi söylüyor. Yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsinler. Ali, Veli, Ayşe, Fatma fark etmez. Adayımız şu deme cesaretini göstersinler. Biz de meydanlarda kiminle kapışacağımızı bilelim. Karşımıza çıkardıkları adaylar bugüne kadar böyle bir hava oluşturamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN