Hatem Ete: Ekrem İmamoğlu davası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aleyhine oldu

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında konuşan Ankara Enstitüsü Direktörü Hatem Ete, "İmamoğlu davası Erdoğan'ın aleyhine oldu. Toplumun o anki duygusu 'bu iş yanlış bir iş' şeklinde oldu. 'Erdoğan korktu, kendi rakibini eliyor' dendi." cevabı ile İmamoğlu'na verilen siyasi yasağın kamuoyu üzerinde bıraktığı etkiyi yorumladı.

MERVE ŞİŞMAN

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu gündemi KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Ankara Enstitüsü Direktörü Hatem Ete ile değerlendirdi.

"GÜÇLÜ BİR SİYASİ İRADE OLUŞMUYOR"

Panoroma TR Direktörü Hatem Ete, Ekrem İmamoğlu'nun davası üzerinden analizlere değinerek, "İmamoğlu'nun yasağı bir siyasi enerjiye dönüştürülemezse, başka hamlelerin de gelmesini beklememiz gerek diye düşünüyorum. İmamoğlu hamlesinin ilk görünen sonucu iktidar aleyhine bir kamuoyunun yükselmesi olmalı. Seçmende büyük bir öfke ve bu siyasi irade üzerinden siyasete taşınması beklenir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son altı aylık yükseliş trendinin düşmüş olmasını beklememiz lazım önümüzdeki aylardaki kamuoyu araştırmasında. Dolayısıyla bir düz bakış Erdoğan'ın karlı değil zararlı çıkacağını varsayar. Çünkü burada bir muhalefe yönelik çok sert bir müdahale var. Güçlü bir siyasi irade oluşmuyor." ifadelerine kullandı.

"İMAMOĞLU DAVASI ERDOĞAN'IN ALEYHİNE OLDU"

Ankara Enstitüsü Direktörü Hatem Ete, "İmamoğlu davası Erdoğan'ın aleyhine oldu. Toplumun o anki duygusu 'bu iş yanlış bir iş' şeklinde oldu. 'Erdoğan korktu, kendi rakibini eliyor' dendi. Muhalefet daha önde şeklinde bir duygu oluştu. O neden ben ısrarla bu siyasi enerjinin iradeye dönüşüp dönüşmemesi en büyük mesele diyorum." şeklinde konuşarak İmamoğlu'na verilen 'siyasi yasak' kararının kamuoyu üzerinden etkisini yorumladı.

"BU SEÇİMİN KADERİ SEÇİM GÜNÜ BELİRLENECEK"

"Altılı masanın adayının kim olacağına nihayetinde masa karar verecek. Önümüzdeki dönemde ortak adayda uzlaşıp uzlaşamadıklarını göreceğiz. İmamoğlu kararı öncesi ölçümlerimiz var. Kemal Bey ve Tayyip Bey arasındaki fark, Tayyip Bey'in lehine az bir fark! Bu seçimin kaderinin seçim günü belirleneceği anlamına geliyor. Bu bir risk evet ama bu risk siyasette alınabilir. Siyasi liderler bir araya gelirler ve Kemal Bey, adaylığını ortaya koyduğunda destekleyebilirler. Bu düşünce de yanlış bir düşünce olmaz. 3-5 puan ise destekler sayesinde artacaktır. Siyasette her şey olabilir. Masada adaylar açısından değişen bir durum yok bence" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN