İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması! "Bunu benden fazla kimse..."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması! "Bunu benden fazla kimse..."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl hapis cezası sonrasında 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimindeİmamoğlu'nun CHP'nin adayı olarak gösterileceği öne sürülmüştü. İBB Başkanı İmamoğlu, iddialara yanıt vererek 'adaylık' açıklamasında bulundu.

Yeni yılın başlamasına günler kala Altılı Masa’nın Haziran 2023'te gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi siyasetçiyi aday göstereceği ve adayı ne zaman resmi olarak açıklayacağı bir süredir merak konusu.

Altılı Masa’nın hangi siyasetçiyi aday olarak göstereceği merak edilirken dün televizyon temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' açıklaması sonrasında bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'adaylık' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haziran ayında İzmir'de gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını resmen açıklamasının ardından gözler Altılı Masa'ya çevrilmişti.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE DÖKE SAÇA KAZANILIR, BU KADAR BASİT."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Tayyip Erdoğan karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır, bu kadar basit." açıklamalarının ardından ünlü gazeteci Fatih Portakal, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kılıçdaroğlu olacağını öne sürerken İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl hapis cezası sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Altılı Masa tarafından aday gösterileceği iddia edilmişti.

Altılı Masa, 28 Kasım'a hazırlanıyor

"ARALIK SONU VEYA OCAK BAŞINDA..."

İBB Başkanı İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerdeki 'bu omuzlar her yükü taşır' açıklaması 'adaylık sinyali' olarak yorumlanırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, adayın ocak ayının başında açıklanacağını dile getirerek "Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. Dokuz ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu veya ocak başında tamamlamayı planlıyorlar cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak" demiş, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de CHP'li Tezcan'ın açıklamalarını doğrulayarak "Çok da artık bunun uzağında olmadığımızı söyleyebilirim. Ocak içerisinde diye düşünüyorum ben de ama yani çok uzun bir gelecekte olmayacak" şeklinde konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK Başkanı'na tepki: Açıklaması kabul edilemez​​​​​​​

KILIÇDAROĞLU: 6 LİDER 'ADAY SİZSİNİZ' DERSE ELBETTE ADAYIM

CHP'li isimlerin üst üste gelen bu açıklamaları sonrasında adayın ocak ayında resmen açıklanması beklenirken hangi siyasetçinin aday olarak gösterileceği ise merak konusu olmuştu.

Televizyon temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri, Millet İttifakı'nın kendisini desteklemesi halinde 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabileceğini açıklayarak "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım." dedi. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" yanıtını verdi.

Altılı masanın ortak adayı ne zaman açıklanacak? Saadet Partisi ilk kez tarih verdi​​​​​​​

İMAMOĞLU: OYUNA GİRME İHTİMALİ OLAN BİR OYUNCUYUM

Habertürk'ten Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlaya Ekrem İmamoğlu ise 'aday olabileceğine' dair olumlu sinyaller verdi. İBB Başkanı İmamoğlu, Altaylı'nın kendisine yönelttiği "kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında rakip olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"'Fatih Bey, ben tek başıma kendimi rakip olarak görmüyorum elbette. Ama Erdoğan'ın karşısındaki rakip takımın bir oyuncusuyum. Teknik direktör beni oyunu sokar veya sokmaz. Ona ben karar vermeyeceğim. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum. Ve işin güzeli bugün bizim takımda oyuna girmeye ve sonucu değiştirmeye aday, o kapasitede pek çok oyuncu var artık. Dün sayamazdınız bu oyuncuları bugün ise pek çok oyuncumuz var rakibe gol atabilecek. Bu zenginlik artık muhalefet tarafında var. Tek seçeneğe mahkum olan iktidar tarafı artık muhalefet değil. Benim söylemek istediğim ise şu. Rakibin oyuna girme ve skoru değiştirme gücüne sahip oyuncularından biri maç öncesi yolda, maça gelirken ve üstelik oyuna girip girmeyeceği bile belli değilken sakatlamasınlar.

Yolda otomobille çarpıp oyun dışı bırakmayı içlerine sindiriyorlar mı, sindiremiyorlar mı bunu söylesinler! Rakibin bir oyuncusunu, saha dışında sakatlayıp oyun dışı bırakmayı doğru buluyorlar mı, bulmuyorlar mı bunu açıkça halka anlatsınlar. Mertçe bir mücadele istiyorlar mı, istemiyorlar mı ben bunu merak ediyorum. Tam fikirlerini duymak istiyorum... Yoksa tabii ki, kendimi aday görmek gibi bir hadsizlik içinde değilim. Ama takımın sahaya çıkarabileceği bir oyuncusuyum. Bu net.

Ben muhalefetin kazanacak adayı belirlemesini istiyorum. Kim olur ona liderler karar verecek ama kazanacak biri olmalı. Bizim tarafın belirlediği adayın kazanmasını benden fazla kimse isteyemez. Çünkü bugün iktidara rağmen İstanbul'da iyi işler yapıyoruz. Yarın iktidar biz olursak, ben de İstanbul'da tarih yazarım. İstanbul'un efsane belediye başkanı olurum. Bakın iddialı konuşuyorum, İstanbul'un değil, dünyanın en başarılı belediye başkanı olurum. İstanbul'da tarih yazmak için benim şahsi olarak en istediğim şey bizim İstanbul'u kazanmamız. Kazanacak adayı bulup çıkarmamız. Mevcut görevim dolayısı ile bunu benden fazla kimse isteyemez..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN