Et döner satışı durdu

Son bir yılda kırmızı ete peş peşe zamlar geldi. Gelen zamlar özellikle restoranların menülerini etkiledi. Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi olan dönerciler de ete gelen zamdan nasibini aldı. Artık dönerciler et döner yerine fiyatı daha uygun olan tavuk döner yapmayı tercih ediyor.

Kırmızı etteki fiyat artışı, dönercileri de etkiledi. Dönerciler artık tezgahta et döner yerine tavuk döneri daha fazla satmaya başladılar. Çünkü et dönerin maliyeti artık dönercileri kurtarmıyor.

Habertürk TV'den Kübra Demir'in haberine göre, kimisi tezgahtan et döneri kaldırdı, kimisi de daha az et döner pişirir oldu. Müşteriler de et döner yerine fiyatı daha uygun olan tavuk döneri tercih ediyor.

et-doner-zam.jpg

İŞLETMECİLER ET DÖNER SATMAMAYA BAŞLADI

Geçen yıl et döneri 22 liraya sattıklarını belirten dönerci ustası, şu an 55 liraya sattıklarını söyledi. "Geçen sene bu zamanlar etin kilosu 60 liraydı, şu an oldu 150 lira" diyen usta, "Daha önce 40 kilo et döner takıyorduk, şu an 10 kilo takıyoruz" diye konuştu.

et-doner-fiyati.jpg

Bugün 70 gram döneri 50 liraya, 70 gram tavuk döner de 35 liraya sattıklarını kaydeden restoran işletmecisi, "100 kilo taktığın zaman bunun 40 kilosu fire verir. Fire verdiğin zaman da lokanta sahipleri bunu takmaz, külliyen zarar" dedi.

Başka bir işletmeci ise, "36 kiloya kadar düşürdük ama onu da satamaz olduk. Aşağı yukarı 3-4 aydır et döner satmıyoruz" bilgisini paylaştı.

ET DÖNER LÜKS OLDU

Mikrofon uzatılan öğrenciler ise, "Şu an ülkenin pahalılık durumundan dolayı tavuk döner yiyoruz. Bir öğrenci için et döner artık lüks oldu. Et dürüm yemek istesek 80 liraya geliyor. Tavuk dürüm yemeye gelirsek 50-60 liraya denk geliyor. Tabii bu da az bir fark değil" diye konuştular.

doner-fiyatlari-ne-kadar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN