EYT kademeli prim mağdurlarına müjdeli haber! Emeklilikte ilk adım atıldı

EYT kademeli prim mağdurlarına müjdeli haber! Emeklilikte ilk adım atıldı

EYT yasasında kademeli emekliliğe takıp emekli olamayanları sevindiren ilk haber geldi. Borçlanma yapan milyonlarca vatandaş seçim öncesinde müjdeli haber bekliyordu. 5000 gün prim haklarını isteyen kademli emeklilik mağdurlarına ilk müjde geldi! Prim usulü değişiyor

EYT ile emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişi karşında kademeli emekliliği buldu. 5000 prim günün tamamlamalarına rağmen emekli olamayanlar üstüne doğum ve askerlik borçlanması da yapmıştı. Başta ev kadınları olmak üzere çok sayıda çalışan EYT haklarının verilmesini bekliyordu. 5000 prim ve yaş şartını bekleyen EPT'lileri sevindiren ilk haber geldi. Prim günleri eksiliyor...

616x321-evde-bakim-maasi-bugun-yatti-mi-17-kasim-2022-evde-bakim-maasi-yatan-iller-tam-listesi-1668663792594.jpg

EYT'NİN PRİM MAĞDURLARINI SEVİNDİREN HABER

Yıllardır verilen mücadeleyi kazana EYT'liler yaş şartının kaldırılmasıyla 5000 gün prim ile emekli olmuş, ilk zamlı maaşlarını Nisan ayında almaya başlamıştı. Prime takılanlar ise borçlanmalarına rağmen kademeli emekliliğe takılmıştı. Bakan Vedat Bilgin'den taleplerinin karşılanmasını bekleyen EPT'lileri heyecanlandıran ilk haber geldi.

191652.jpg

BAĞ-KUR'LULARA ERKEN EMEKLİLİK YOLU AÇILDI

Bağ-Kur'lular içi düğmeye basan bakanlık, 1800 gün prim indirimine gidecek. Özellikle çiftçi ve esnafların aralarında bulunduğu Bağ-Kur'lular 9000 gün yerine 7200 gün ile emekli olabilecek. Gözler bu kez 4A 4B 4C'li olanlara döndü.

vedatbilgin.jpg

PRİME TAKILANLAR İÇİN DÜZENLE Mİ GELİYOR?

ATO Başkanı Gürsel Baran milyonları sevindiren haberi verdi. Prime takılanların taleplerini Ankara'ya ilettiğin ve gerekli görülmesi halinde düzenlemenin gelebileceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN