EYT'de prim mağdurlarına müjde! Emeklilik kapıda! Akbaşoğlu duyurdu

EYT'de prim mağdurlarına müjde! Emeklilik kapıda! Akbaşoğlu duyurdu

EYT düzenlemesiyle emekli olanlar 5000-5950 prim gün ile emekli olmuştu. Yaş şartının kalkmasıyla emekli olan Nisan ayında ilk maaşını alırken, EYT'de prime takılanlar ise emeklilik haklarının verilmesini istiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan umutlandıran açıklama geldi.

Uzun süren mücadeleleri sonrası EYT yasasıyla emekli olan EYT mağdurları Nisan ayı itibari ile maaşlarını aldı. Maaş+ bayram ikramiyesi ile beraber en düşük 9.500 TL alan EYT'lilerden sonra gözler EPT'ye döndü. Yaş şartını karşılayıp prime takılanlar ise verilen sözün tutulmasını bekliyordu. AK Partili Akbaşoğlu'ndan staj açıklaması geldi.

detay1673678215.jpg

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI ALDI! EPT'LİLERE DE YEŞİL IŞIK

Kademeli emeklilikle beraber giriş senesine göre 5000 ila 5950 gün prim şartına uyan milyonlarca EYT'li emekliliğe hak kazanmıştı. Başvurularını tamamlayanlar Nisan ayında ilk maaşlarını aldı. Maaşlar tahsis numarasına göre yatırılırken, bayram ikramiyeleri de 17 Nisan da hesaplarda olacak.

e8c2a277435a381a3992b8e416f23456-640x640.jpg

EYT'Yİ GEÇİP PRİME TAKILDILAR

EYT yasasında mağdur olan EPT'liler ise prim gün sayısını tamamlamak için borçlanırken, doğum ve askerlik ödemesi yapanlar bu kez kademeli emeklilik sisteminden dolayı emekli olamadı. Prim günleri eksik olanlar emekli olamazken, binlerce vatandaş ise staj ve çıraklık süresinin de torbaya girmesini bekliyor.

eytli.jpg

"KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise sevindiren bir açıklamada bulundu. Akbaşoğlu, "Staj konusuyla ilgili gelen tüm temsilciliklere bunun ayrı bir başlık altında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştim. Staj konusunda statü farklılığı söz konusu" dedi.

akbasoglukimdir.jpeg

Bu durumun teknik bir mesele olduğunu dile getiren Akbaşoğlu, " EYT stajyer mağdurlarının sayılıp sayılmayacağını ayrıca ele almak gerekiyor. Kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (154)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
154 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN