EYT'liye 'en düşük emekli maaşı' oyunu! Uzmanı uyardı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olmadı, hileye dikkat edin!

EYT'liye 'en düşük emekli maaşı' oyunu! Uzmanı uyardı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olmadı, hileye dikkat edin!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması sonrası değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aziz Çelik, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL oldu' iddiası ısrarla sürüyor! Hayır olmadı! Olmayacak, hile budur!" diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte, emekli maaşı son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı.

Emekli maaşlarına yapılan zam öncesi konuya ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı" ifadelerini kullanmıştı.

EYT'linin en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıktığı düzenlemenin ardından Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, zam sonrası diğer emekli maaşlarına dikkat çekti.

2023/01/17/ozgur-erdursun-eyt-yorumlari.jpg
Özgür Erdursun

EYT'LİYE ZAM OYUNU

"En düşük emekli maaşına yüzde 115 zam yapıldığını" dile getiren Erdursun, "Aynı oranda zam EYT'liye yansısaydı, bu kişinin emekli aylığı 24 bin 100 TL olacaktı" dedi.

Devletin bu maaşı nasıl vereceğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdursun, "Devleti yöneten kişiler de evin fiyatı 800 bin TL'yken, 6 milyon TL'ye çıkmasına izin vermeyecekti. 300 bin liralık arabanın 1,5 milyona çıkmasına izin vermeyecekti" ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL OLMADI"

Öte yandan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Aziz Çelik ise, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL oldu' iddiası ısrarla sürüyor! Hayır olmadı! Olmayacak" dedi.

prof-dr-aziz-celik-yorumlari.jpeg
Aziz Çelik

"HİLE BUDUR"

"Emeklilerin kök aylıkları eski yerinde duracak" diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan işlem tamamlamadır. 7 bin 500 TL'den düşük olan emekli aylıkları Hazine tarafından 7 bin 500 TL'ye tamamlanacak. Ancak emekliler 2023 Temmuz ayında 7 bin 500 TL üzerinden değil daha düşük olan kendi kök aylıkları üzerinden zam alacaklar! İkisi arasında dağlar kadar fark var!

Örneğin, şu an kök aylığı 5 bin TL olan bir emekli 500 TL Hazine desteği ile 5 bin 500 TL alıyor. Temmuz'da yüzde 20 enflasyon zammı olursa bu zam 7 bin 500 TL üzerine değil 5 bin TL üzerine gelecek. Emeklinin aylığı 6 bin TL olacak. Hazine bu kez 1500 TL fark verecek ve emekli yine 7 bin 500 TL alacak. Şimdiye kadar böyle oldu. Hile budur!"

TÜM EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILACAK MI?

En düşük emekli maaşına gelen zam sonrasında, maaşı 7 bin 500 TL'den yüksek olan emeklilere zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Diğer emeklilere zam yapılacak mı?" sorusuna, "Gündemde kademeli artış yok" dedi.

Buna göre, en düşük emekli maaşı dışındaki emekli maaşlarına zam yapılmayacak.

aziz-celik-emekli-maasi-yorumu.jpg

aziz-celik-emekli-maasi-yorumlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN