Felaket Edirne sınırlarından girdi tüm Trakya'ya yayıldı! Bölge halkı diken üstünde… 'Biz bundan sonra ne yapacağız?'

Felaket Edirne sınırlarından girdi tüm Trakya'ya yayıldı! Bölge halkı diken üstünde… 'Biz bundan sonra ne yapacağız?'

Türkiye'de bölge bölge uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kez uzmanlar Edirne ve Trakya taraflarını işaret etti. Felaketin ayak sesleri belirtilen bölgelerde yankılanıyor. Halkın panik içerisinde olduğu sıralarda endişeli bekleyiş başladı. Felaketin önüne geçilmezse durum vahim. İşte tüm detaylar...

Son zamanlardaki hava şartlarından dolay ülkenin birçok bölgesinde uyarılar yapan uzmanlar Edirne ile Trakya'yı işaret etti. Felaketin iki il içerisinde dört bir yana yayılmasıyla birlikte halkın endişeli bekleyişi sürüyor. Kara kara düşünen halk bu durumdan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

BÖLGE HALKI ENDİŞELİ

Yaz mevsiminde yükselen sıcaklıkların etkisiyle birlikte ülkemizde kuraklık sorunu gündeme geliyor. El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisine giren Türkiye'de, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmıştı.

Yaz mevsiminde rekor kıran sıcaklıklar termometreye yansıdı. Meteoroloji tarafından rekor sıcaklık ölçümleri için beklendiği sıralarda kuraklık sorunu kendisini gösterdi. Ülke genelinde beklenen yağışların gelmemesi sonucunda çatlayan toprak ile birlikte barajlardaki sular çekildi. En dikkat çeken gelişme ise çiftçilerde meydana geldi.

kuraklik-2475.webp

TARLALAR KURUDU

Mahsulleri tehlikeye giren çiftçiler, zarara uğramamak için elinden geleni yapsa da sıcaklık onları da etkiledi. Özellikle ayçiçek üreticilerini vuran kuraklığın etkisi yeni yeni ortaya çıkıyor. Sonbahar mevsimine girilmesiyle birlikte sıcaklıklar düşse de mahsuller suyunu çekmiş durumda.

Konuya dair paylaşımda bulunan Hava Forum, ayçiçek tarlası olan bir çiftçinin göndermiş olduğu görseli duyurdu. Edirne ve Trakya'da ciddi anlamda yaşanan kuraklık çiftçilerin mahsulünü soldurdu. Yapılan kuraklık paylaşımına göre durumun oldukça ciddi olduğu belirterek, "Ayçiçekte %70 azalma var. Çiftçimiz, geçen sene dekara (1000 metrekare) 220 kg biçtiklerini bu sene ise 50-60 kg biçebildiklerini belirtiyor. Maalesef ayçiçeklerimiz de gidiyor..." açıklamasını yaptı.

sunflower-694463-960-720.jpg

VATANDAŞ PANİK İÇİNDE

Havaların soğumasıyla birlikte mahsulleri kuruyan çiftçilerin ekonomik durumu içler acısı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte masrafları artan bölge halkı bu durum karşında ne yapacakları konusunda karamsar bir şekilde kendisine, "Biz bundan sonra ne yapacağız?" sorusunu soruyor. Geçim sıkıntısından korkan bölge halkı derdine çare arıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN