Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiriyor! O yöntem milat oldu! Artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak

Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiriyor! O yöntem milat oldu! Artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme yapıldı. Artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan kiracı ve ev sahibi problemleri tartışılırken konu hakkındaki açıklamalarda peş peşe geliyor. Yeni dönem kira sözleşmeleri için düğmeye basıldı. Artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

KİRADA OTURAN DİKKAT

Kiracıları ve ev sahiplerine ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Oturmadan önce ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmeleri için yeni bir kararı varıldı. Kira sözleşmelerini Baştan sona her şeyin değiştirildiği belirtilerek kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 911 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 önerinin değerlendirildiği aktarıldı. 2023 2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın yürürlüğe girdiği belirtilerek sözleşmelerde birçok değişikliğin yapıldığı aktarıldı.

konut-fiyat.jpg

EYLEM PLANI DEVREDE

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren eylem planı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati rekabet gücünü arttırmak amacıyla yeni adımlar atıldığını belirtti. Vergi kaybının önüne geçmek, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için yeni projelere imza atıldığı belirtildi. Bakan Nebati yapılan yeni düzenlemenin kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için atılan bir adım olduğunu belirtti.

kira-sozlesmesi.jpg

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Yapılan açıklamalar kapsamında artık kira sözleşmelerinin e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı aktarıldı. Eylem planı kapsamında karar alma süreçlerine desteklemek ve risk analizi çalışmalarını yürütmek için kira sözleşmelerinin elektronik ortamda yapılacağının altı çizildi. Yeni uygulamanın 2024 yılı Aralık ayına kadar tamamlanacak aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN