İstanbul merkezli 8 ilde ‘torbacı’ operasyonu: 189 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde ‘torbacı’ operasyonu: 189 gözaltı

İstanbul merkezli olarak 8 ilde uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, gözaltına alınan 189 şüpheliden 171’i mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkenin sekiz farklı ilinde sokak satıcılarına (torbacı) yönelik büyük çaplı bir uyuşturucu operasyonunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla gerçekleştirilen operasyon, suç örgütlerine ağır bir darbe vurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun bilançosunu paylaştı:

“İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarımızda 189 torbacı gözaltına alındı. Bunlardan 171’i tutuklandı, 18’i hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.”

OPERASYON İSTANBUL MERKEZLİ 8 İL'İ KAPSADI

Operasyonun öncelikli hedefinin, sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yaparak toplumu zehirleyen "torbacılar" olduğu belirtildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen bilgileri büyük bir titizlikle analiz etti. Şüpheliler, teknik ve fiziki takiple izlenerek suç faaliyetleri delillendirildi.

Operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere Diyarbakır, Kocaeli, Ağrı, Kırıkkale, Samsun, Siirt ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi. Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN