İstanbul'da kurye ve motor yasağı

İstanbul'da kurye ve motor yasağı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, lodos nedeniyle saat 23.00’den yarın saat 18.00’e kadar motokuryelik hizmeti yapan araçlar başta olmak üzere motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan lodos ve fırtına uyarısının ardından Kocaeli, Sakarya, İstanbul'da okullara ara verildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 'okullar tatil' açıklamasının ardından kurye ve motorlara trafiğe çıkma yasağı geldiği bilgisini paylaştı. Buna göre, bu gece 23:00 ile yarın 18:00 saatleri arasında moto kurye ve motorlu sürücüler trafiğe çıkamayacak

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği uyarısı yaptı.

AFAD’tan yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın 30.11.2021 Salı da Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/saat, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/saat üzeri hızda esmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip ediliyor” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da alınan karar öncesi sosyal medyadan paylaştığı mesajla "Motokurye hizmeti veren emekçilerimiz için lodos fırtınası can tehlikesi yaratıyor. Bu hizmeti veren şirketlerimizin, kurye iptal kararını doğru buluyorum. Lodos fırtınası ve yarattığı riskler bitene kadar lütfen siparişleri askıya alalım" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN