İsviçre Türkiye’den 85 bin işçi çağırıyor! 103.000 TL maaşla çalışma fırsatı: Başvurular bu şekilde yapılacak

İsviçre Türkiye’den 85 bin işçi çağırıyor! 103.000 TL maaşla çalışma fırsatı: Başvurular bu şekilde yapılacak

Yurt dışında çalışma hayali olan binlerce vatandaşa İsviçre'den müjde geldi. 103.000 TL ödeme alabileceğiniz bu meslek hem yüzünüzü hem de cebinizi güldürecek. İşte İsviçre personel başvuru detayları…

Dünyanın zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre, işçi alımlarına devam ediyor. bbnhaber.com.tr adresinde yer alan bilgiler doğrultusunda İsviçre'nin 103 bin TL maaş ile personel alımı yapılacak aktarıldı. Maaşların 202.000 TL'ye kadar yükselebileceği belirtilirken son günlerde Avrupa ülkeleri tarafından yayınlanan ilanlarda dikkat çekiyor. Pandemi sürecinin ardından kalifiye eleman bulmakta zorlanan İsviçre çözümü dışarıda 85.000 işçi alımında buldu. Öncelikle sağlık sektöründe yapılacak alımlar dikkat çekerken turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolarda alım yapılacağı vurgulandı.

İSVİÇRE'YE KAPILARINI YABANCILARA AÇTI

İsviçre'de özellikle doktor açığı bulunduğu belirtilirken yaşlı bakım ve hastanelerde çalışmak üzere hemşire alımı yapılacağı aktarıldı. Rusya ve Ukrayna Savaşı'nın ardından İsviçre'ye sığınan birçok kişinin bu açığı kapatamayacağı belirtilirken 85.000 vasıflı işçi alımı yapılacağı aktarıldı. Rakamların yıl sonuna kadar 365.000 kişiye yükselebileceği belirtilirken yurt dışında çalışmak isteyenler de ilanları değerlendirmeye devam ediyor.

isvicre-personel-alimlari-1.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar ülkelerden gelen ilanları da yakından takip ediyor. İsviçre işçi açını kapatmak için yeni ilanlar yayınlarken iş arayanlar da DynaJobs gibi ya da Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvuruda bulunarak kendilerine uygun olan ilanları değerlendiriyor. Yurt dışında çalışmak için davet bekleyenlerin taşıması gereken özellikler şu şekildedir:

  • Belirli bir seviyede dil bilgisi
  • İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız gerekiyor
  • İkamet edilebilecek ev bulunması

isvicre-turizm.jpg

İSVİÇRE İŞ İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İsviçre’de çalışmak isteyen milyonlarca yabancı başvuruların nereden yapılacağını da merak ediyor. İlanlara başvur yapabileceğiniz siteler şu şekildedir:

isvicre-personel-alimlari.jpg

İSVİÇRE'DE NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre saatlik asgari ücret için 23 İsviçre Frangı aylık ücret ise 4000 İsviçre Frangı ödemektedir. Bu kapsamda saatlik olarak 596 TL ödeme yapılacağı belirtilirken aylık 103.000 TL'ye denk gelen bir maaş veriliyor.

saglik-calisani.jpg

DİL BİLEN ÖNCELİK SIRAYI KAPIYOR

İsviçre'de çalışmak için bir şartını sağlayanlar ilk sıraya yerleşiyor. İsviçre'nin yanı sıra Almanya ve Fransa gibi ülkelerde işçi alımları yapmaya devam ediyor. Yurt dışı personel açığını kapatmak için ilan yayınlanırken Türkiye gibi ülkelerden de pek çok personel alımı yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN