İtalyan güçlerin korsanlardan kurtardığı gemi yurda döndü

İtalyan güçlerin korsanlardan kurtardığı gemi yurda döndü

Fransa’ya seyir halindeyken kaçak göçmenlerce alıkoyulan belirtilen Türk kargo gemisinin İtalyan güçlerin yaptığı operasyonun ardından kurtarılmasından sonra Yalova'ya ulaştığı bildirildi.

Fransa’nın Sete Limanı’na gitmek üzere Yalova’dan ayrıldıktan sonra 15 kaçak göçmenin tespit edildiği Galata Seaways adlı kargo gemisine İtalya’nın Napoli kentinde özel kuvvetler birimi tarafından gerçekleştirilen operasyonla kurtarılmasının ardından Yalova'ya ulaştı.

awdf.jpg

İTALYAN BAKAN DUYURMUŞTU

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geminin kurtarıldığını duyurarak "Gemi korsanları yakalandı. Her şey iyi şekilde bitti. San Marco taburu mensupları, polisleri, mali polisleri harika bir iş birliği içinde yürüttükleri operasyondan ötürü tebrik ediyorum" diye kaydetmişti.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberinde, helikopterle yapılan operasyonla gemiye giren kuvvetlerin kaçak göçmenlerin kimliklerini tespit edildiği kaydedilerek gemide bulunan ikisi kadın 15 kaçak göçmenin Suriye, Afganistan ve Irak uyruklu olduğu ifade edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN