Depremzedelere sıcak yemek veriyorlardı: İYİ Parti'nin deprem yardımına engel

Büyük deprem felaketinin ardından bölgeye yardımlar sürerken, İYİ Parti'nin Kahramanmaraş İl Teşkilatı'na engel geldi. Partinin İl Başkanı Tekerek, her gün 3 öğün sıcak yemek ikramlarının bugün engellendiğini belirterek üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki deprem nedeniyle yasa boğuldu. Can kayıpları 22 bine yaklaşırken enkaz altından sağ çıkan vatandaşlar depremin 6. gününde umut olmaya devam ediyor. Bu büyük felaketin ardından Türkiye ise tek yürek olarak afet bölgelerine yardım göndermek için günlerdir çabalıyor. Siyasi partiler de deprem bölgelerine yardım ulaştırıyor ve depremzedelere yemek, giyim, çadır gibi ihtiyaçları dağıtıyor.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek de il teşkilatıyla birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin karşısındaki spor salonunun çevresinde depremin ilk saatlerinden beri yardım organizasyonu yürüttüklerini belirtti.

'VATANDAŞLARIMIZA İKRAMI ENGELLEDİLER'

Her gün 3 öğün sıcak yemek ikramında bulunduklarını anlatan Tekerek, bu yardımın engellendiğini ifade etti. Bugün karşılaştıkları bur olayın ise kendilerini üzdüğünü söyleyen Tekerek, yaşananları şöyle anlattı:

"Yardım malzemelerini topladığımız depomuza 'AFAD yetkilisiyim' diye girip 'biz buraya el koyduk Vali Bey'in talimatıdır. Artık burayı biz yöneteceğiz' diyerek gönüllü arkadaşlarımızı dışarıya atıp öğlen yemeğinde nohut sulusunun yanına pilav yapılmasına engel olup buradaki depremden zarar gören vatandaşlarımıza bu ikramı engellemişlerdir. Buna karşı durduk ve AFAD görevlisi arkadaşımıza 'biz alanda ve binada bu organizasyona devam ediyor muyuz etmiyor muyuz?' diye bir soru sorduk. O sorunun cevabı 'devam ediyorsunuz' şeklinde aldık. Depremden zarar gören hemşehrilerimize hizmetlerimizi ulaştırmaya devam etmeye karar verdik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN