Karadenizliler felakete hazır olun! Taş üzerinde taş bırakmayacak felaket kapıda: Canını seven önlem alsın

Karadenizliler felakete hazır olun! Taş üzerinde taş bırakmayacak felaket kapıda: Canını seven önlem alsın

Karadeniz için felaket uyarısı kısa bir süre önce geldi. Bu durum yaşanırsa taş üstünde taş bırakmayacak. Uzmanlar önlemlerin şimdiden alınmasını öneriyor. Akdeniz'den sonra gözler Karadeniz'e dikildi. İşte tüm detaylar...

Akdeniz için yapılan uyarılar bu kez Karadeniz için geldi. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre felaket kapıya dayandı. Türkiye'de sürekli hale gelmeye başlayan felaketlere bir yenisi daha eklenecek. Karadeniz'de etkili olması beklenen felaket öncesinde tedbirinizi alın.

KARADENİZ'DE FELAKET UYARISI

Yaz mevsiminde yaşanan hava olaylarının etkisi tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkması, El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle birçok felaket beraberinde geliyor. Meteorolojik kaynaklar tarafından Karadeniz'e uyarılar gelmeye başladı. Yaz mevsimi ile birlikte birçok uyarıyla gündeme gelen uzman isimler şimdilerde gözü Karadeniz'e çevirdi.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz için verilen uyarılar şimdilerde de Karadeniz için veriliyor. Akdeniz'deki kasırga tehlikesinin son anda yön değiştirmesiyle Libya'ya doğru hareket ettiği görülmüştü. Geçtiğimiz gün itibariyle Libya'da etkili olan kasırganın sonucunda binlerce insan hayatını kaybederken binlerce insan kayıplara karıştı. Benzer durumun Karadeniz'de yaşanmaması adına tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

8070402e8f157c6580a7b182418a3396.jpg

KASIRGA BEKLENTİSİ OLUŞTU

Sosyal medya hesabı üzerinden hava olaylarına ilişkin bilgilendirmeler paylaşan Hava Forum'dan felakete dair detaylar paylaşıldı. Yaz mevsiminde yükselen sıcaklıkların etkisiyle birlikte Karadeniz'deki su sıcaklığı anormal bir şekilde yükseldiğini belirtiyor.

Deniz sıcaklığının arttığını belirten açıklamasında felaketi duyurarak, "Mevsim normallerinin oldukça üzerinde... Böyle sıcak kalan denize havanın reaksiyonu sert olabiliyor. Bu durum sonbahar/kış sezonunda bir Karadeniz kasırgası (Blackane), vortex oluşumlarını tetikleyebilir." ifadelerini kullandı. Bu açıklama ise akıllara Libya da oluşan kasırgayı getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN