Kılıçdaroğlu'ndan HDP binasına saldırıya ilk tepki: Kimse provokasyonlardan medet ummasın

Kılıçdaroğlu'ndan HDP binasına saldırıya ilk tepki: Kimse provokasyonlardan medet ummasın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir'de HDP İl Başkanlığı binasına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi: Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de HDP İl Başkanlığı binasına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Twitter'dan paylaşım yapan Kılıçdaroğlu "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın.

Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. @HDPgenelmerkezi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SANCAR'A TELEFON

Bu arada Kılıçdaroğlu, İzmir'deki saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a taziyelerini iletti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırı nedeniyle Sancar'ı telefonla aradığı belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu'nun, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'na giren kişi bir partiliyi öldürmüştü. Silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açmıştı. İş merkezinin çatı katına çıkan kişi, polislerce gözaltına alınmıştı.

İnceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirlemişti. İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden O.G.'nin, saat 11.00 sıralarında HDP İl Başkanlığına geldiği, parti çalışanı D.P'yi tabanca ile ateş ederek öldürdüğü duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN