HDP binasına saldıran kişinin ilk ifadesi ortaya çıktı

HDP binasına saldıran kişinin ilk ifadesi ortaya çıktı

HDP'nin İzmir İl Başkanlığı'nı silahla basan ve Deniz Poyraz'ı öldüren saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı. Münbiç’te sağlık memuru olarak görev yaptığını anlatan saldırganın sosyal medya hesaplarındaki silahlı fotoğrafları dikkat çekti.

HDP'nin İzmir İl Başkanlığı'nı silahla basan O.G. 27 yaşındaki Deniz Poyraz'ı öldürdü. İzmir Valiliği saldırının çok yönlü araştırıldığı açıklarken, başta iktidar partisi yetkileri olmak üzere saldırıya peş peşe tepkiler geldi. Saldırganın ilk ifadesi ortaya çıkarken, Poyraz'ın partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine çalıştığı öğrenildi.

"MEMURLUKTAN İSTİFA ETTİM"

Olay sonrası gözaltına alınan saldırgan O.G., ilk ifadesinde babasının tekel işçisi olarak emekli olduğunu, kız kardeşinin öğrenci olduğunu, herhangi bir parti dernek sendika üyeliğinin olmadığını, annesinin vefat ettiğini, İzmir/Gaziemir’de ailecek ikamet ettiklerini, bekâr olduğunu ve askerlik yapmadığını, sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettiğini anlattı.

saldirgan-001.jpg

"MÜNBİÇ’TE GÖREV YAPTIM"

Ocak ayında HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini anlatan O.G., Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptığını ve geçici ruhsat aldığını kaydetti. Saldırgan, 10 mermi ile gittiği HDP binasında mermilerin tümünü sıktığını, amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu ancak 1 kişiyi bulabildiğini anlattı.

Saldırgan, 2020 yılı ilk aylarında sağlık memuru olarak Suriye/Münbiç’e gittiğini, orada da bir süre görev yaptığını kaydetti.

“PKK'DAN NEFRET ETTİĞİM İÇİN YAPTIM”

Saldırgan, "Kimse ile bir bağlantım yok. PKK'dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN