Kiralık evde yeni dönem! Paylaşımlı ev sistemi resmen başladı: Ev sahipleri paraya para demiyor

Kiralık evde yeni dönem! Paylaşımlı ev sistemi resmen başladı: Ev sahipleri paraya para demiyor

Ülkemizde artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte kira fiyatları her geçen gün artarken ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. Kiralık evde yeni dönem! Bu düzen şeytanın aklına gelmez. Fahiş kiralar isteyen ev sahipleri bu sefer 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. Paylaşımlı ev sistemi resmen başladı! Hukukçulardan son dakika uyarısı geldi. Ev sahipleri paraya para demiyor. İşte detaylar haberimizde...

Fahiş kira fiyatları vatandaşların gündeminde. Artan enflasyon ile birlikte her geçen gün zamlanan kira fiyatları kiracıları bezdirirken ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. Kiralık evlerde artık yeni dönem başladı. Astronomik kira ücreti isteyen kimi ev sahipleri bu kez de 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralıyor. Bu sistem şeytanın bile aklına gelmez. Paylaşımlı ev sistemi resmen başladı! Hukukçular uyarı üstüne uyarı yapıyor. Sakın bu tuzağa düşmeyin. Ev sahipleri bu sistemle paraya para demiyor!

KİRALIK EVLERDE YENİ DÖNEM! ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEZ

Büyük şehirlerde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Boşta olan evler ise uçuk rakamlarla kiraya veriliyor. Fahiş kira ücretleri vatandaş ve ev sahipleri arasında büyük sorunlara neden olurken gelen son haber herkesi şoke etti. Bazı konut sahipleri bir evi birden fazla kişiye kiraya veriyor. 'Paylaşımlı ev' adı altında pansiyonculuk yapılıyor. Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Avukat Emel Özbek, "Çünkü evlerin sadece artık mesken olarak genel anlamıyla kiraya verilmesinden ziyade ranza şeklinde sanki bir otelmiş gibi yatak yatak kiraya verildiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

hgh-1.jpg

PAYLAŞIMLI EV SİSTEMİ RESMEN BAŞLADI

Yapılan uyarılarda bir ev birden fazla kişiye kiralanabilir. Ancak kiraya verilen kişilerin hepsiyle sözleşme yapılması gerekiyor. Özbek, evin birden fazla kişiye kiralanmasının görüldüğünü ancak bunların isim, soyisim, TC kimlik numaralarının sözleşmede olması gerektiğini vurguladı.

hghghg-2023-08-22t094904-383.jpg

HUKUKÇULAR UYARDI: BÜYÜK SORUNLARA NEDEN OLACAK

Bir evin birden fazla kişiye kiralanması apartman sakinlerini rahatsız ederken, bu durumun önümüzdeki süreçte daha büyük sorunlara neden olacağını belirten Avukat Özbek, şunları söyledi:

"Bu durumda da hem yaşanılan apartmandaki kişiler için ciddi bir güvenlik sorunu ortaya çıkıyor. Hem de artık kiracı-ev sahibi ilişkisinden ziyade sanki müşteri ve ticarethane ilişkisi varmış gibi görünüyor. Bu da ciddi bir vergi kaybına sebep olabilir. Eğer iş yeri gibi kullanıldığını görüyorlarsa yönetim planında meskenin iş yeri gibi kullanılamayacağına dair bir karar alabilirler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN