KPSS Türkçe sorularında şifreleme mi vardı? KPSS skandalında yeni iddia

KPSS Türkçe sorularında şifreleme mi vardı? KPSS skandalında yeni iddia

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavı hakkındaki skandallar her geçen gün artıyor. KPSS sınavında her gün yeni bir skandal gün yüzüne çıkarken vatandaşlarda son durumu yakından takip ediyor. İşte KPSS sınavı hakkındaki detaylar…

2022 yılında KPSS sınavı için skandallar bir bir ortaya çıkarken bu kez de Türkçe sorularında şifreleme olduğu iddia edildi. KPSS sınavı iptal edilirken sorulardaki şifreleme olayının ne olduğu araştırılıyor. İşte KPSS sınavı hakkındaki detaylar…

KPSS skandallarına bir yenisi eklendi

Devlet Denetleme Kurulu KPSS sınavı için suç duyurusunda bulunurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddialar üzerine soruşturma başlattı.

İddiaların odağında yer alan Yediiklim Yayınevi'ndeki araştırmalar devam ederken başsavcılıktan yapılan açıklama doğrultusunda "Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KPSS Türkçe Sorularında Şifreleme Mi Var

NTV’de yayınlanan habere göre eğitim uzmanı Sadık Gültekin sınavla ilgili yeni bir iddia gündeme getirdi. Türkçe testinde şifreleme olduğu söylenirken KPSS sınavındaki iddialarında ardı arkası kesilmiyor. Şifrelemeyi ilk kelime ve son kelime olarak yaptığını ifade eden Gültekin, “Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN