KYK bursları ve kredisi ne zaman yatacak? Zamlı KYK burs ücreti ne kadar?

KYK bursları ve kredisi ne zaman yatacak? Zamlı KYK burs ücreti ne kadar?

KYK burs sonuçlarının belli olmasının ardından ücretlerin hesaplara yatırılması bekleniyor. Peki KYK zamlı ücretleri ne kadar ve ne zaman hesaplara yatırılacak? KYK burs sonucu sorgulama ve detaylar haberimizde...

KYK burs sonuçları belli oldu. Binlerce öğrenci KYK burs ücretlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. Her ayın 6'sı ile 10'u arasında yatırılan KYK ücretleri TC kimlik numaranızın sonundaki rakama göre yatırılıyor. 

Peki geçtiğimiz günlerde zamlanan KYK ücretleri ne kadar? KYK burs sonucunuzu hala bilmiyorsanız haberimizden sorgulayabilirsiniz.

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre sonuçlar açıklandı. Sonuç sorgulama için;

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

2019 - 2020 KYK burs ücretleri, ilk defa burs kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (Ocak) ayında ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında hesaplarına yatırılacaktır.

TC Kimlik Numarası 0 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 6'sı itibariyle

TC Kimlik Numarası 2 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 7'si itibariyle

TC Kimlik Numarası 4 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 8'i itibariyle

TC Kimlik Numarası 6 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 9'u itibariyle

TC Kimlik Numarası 8 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 10'u itibariyle

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Başkan Erdoğan "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak." açıklamasında bulundu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN