KYK yurtları yine güç yaşam koşullarıyla gündemde: Online derslere bile giremiyoruz

KYK yurtları yine güç yaşam koşullarıyla gündemde: Online derslere bile giremiyoruz

Kötü yaşam koşulları ile sık sık gündeme gelen KYK yurtları son olarak asansör faciasıyla anılmıştı. Facianın ardından yurtlardaki insani durum daha fazla dikkat çekti. Öğrenciler, kötü koşulların yanı sıra internet bağlantısındaki sorunlara da vurgu yaptı. Yurtta kalan öğrenciler, altyapıdaki yetersizlik nedeniyle online derslere bile erişimde güçlük yaşadıklarını, belli saatlerde sosyal medya sitelerine erişmenin olanaksız olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay Aydın'daki bir KYK yurdunda arızalanan asansörün düşmesiyle yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın ölümü KYK yurtlarındaki yaşam koşullarına dikkatleri çevirdi. Genç kızın ölümünün ardından peş peşe farklı illerde de bozuk asansör haberleriyle gündeme gelen yurtlarda insani durumun kötü hali bir kez daha gözler önüne serildi.

Hijyenik koşulların olmaması, yetersiz beslenme gibi pek çok sorunla boğuşan öğrenciler yurtlarda eğitimlerinde gerekli araçların başında gelen internete erişimde de zorluk çektiklerini anlattı.

T24’e konuşan, farklı kentlerdeki KYK yurtlarında kalan öğrenciler, internet altyapısının yetersizliği konusunda şikâyetlerini anlattı.

'KALMAK ÜZERE OLDUĞUM DERSLER VAR'

Öğrencilerin açıklamaları şöyle:

Ö. (Afyonkarahisar): Telefon ile internet sisteme giriş yapabilmek en az yarım saati alıyor. Giriş yaptıktan sonra da herhangi bir internet sitesine giriş yapılamıyor. Online derslerdeki yoklama zorunluluğu da cabası, yurdun altyapı yetersizliği yüzünden kalmak üzere olduğum derslerim var.

Y.A. (Ankara): Sabah 06.00-07.00 dışında sosyal medyaya girmek neredeyse imkânsız. Sosyal medya mecraları dışında herhangi bir internet sitesine girebilmek için de en az 6-7 dakika beklemeniz gerekiyor.

H.B. (Ankara): Bir gün online derse giriş yapmaya çalışırken arkadaşlarım yoklamayı kaçırdığımı söyledi. Dersin öğretmenine mazeretimin internet olduğunu söylemek amacıyla hız testi yapıp sonucunu gönderecektim ki hiçbir hız testi sitesini de açamadım. Yurdun interneti o kadar kötü ki, ne kadar kötü olduğunu kanıtlamıyoruz bile.

32 GB KOTASI

D.G. (Diyarbakır): Kampüsteki dersler bittikten sonra yurtta ders çalışmak çok zor. Bırakın YouTube’daki ders videoları ile çalışmayı, okulun kendi eğitim materyallerine bile erişemiyoruz. Çözümü içinse almak zorunda kaldığım ek internet paketleriyse maddi açıdan çok zorlayıcı oluyor ancak ders çalışabilmek adına buna mecbur bırakılıyorsunuz.

K.S (İstanbul): Sadece tek cihazdan internet sistemine erişebildiğimiz yetmiyormuş gibi bir de 32 GB gibi gülünç bir kotamız var. Kotayı bitiremiyoruz zaten çünkü kullanamıyoruz.

E.D. (İstanbul): İnternete erişebilmek için yalnızca bir cihazınızı seçmek zorundasınız, bilgisayar ile ders çalışacaksanız telefonunuzu internete bağlayamazsınız. Telefon ile internette gezinecekseniz de bilgisayarınız ile internete erişemezsiniz. Sistem buna izin vermiyor.

Öğrenciler, farklı kentlerdeki KYK yurtlarında kalan arkadaşlarının da benzer durumda olduğunu anlatarak, “yaşamsal faaliyetlerimizin yerine getirilebilmesi bir yana, ders de çalışamıyoruz” diyerek yurtlarındaki internet probleminin kendilerini kısıtladığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN