Market raflarındaki ürünlerde artık bu kelimeler yazmayacak! Bakanlık hummalı çalışma başlattı

Market raflarındaki ürünlerde artık bu kelimeler yazmayacak! Bakanlık hummalı çalışma başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığı ve farkındalığı artırma adına yeni bir çalışma başlattı. Çalışmanın tamamlanarak yürürlüğe girmesinin ardından market raflarındaki gıda ürünlerinde yazan kelimeler düzenlenecek. İşte detaylar...

Market raflarında yanıltıcı etiket kullanan markalar denetlenecek. 'Tadında, lezzeti, keyfi ve aromalı' ifadelerle tüketicileri aldatan ve kararlara uymayan markalara ceza verilebilecek. Kararın en kısa zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı yanıltıcı etiketler karşı çalışmalara başladı. Etiketlere artık standart gelecek. Tüketiciyi yanıltan etiketler yasaklanacak.

YANILTICI İFADELER KULLANILAMAYACAK

Tüketiciler doğru bilgilendirilecek. Gıdalarda 'tadında, lezzeti, keyfi, aromalı' gibi ifadeler kullanılamayacak. Örneğin, margarinin üzerinde 'tereyağ lezzetinde' ifadesi yer alamayacak.

Gıda ürünlerindeki etiketlerle ilgili çalışma tamamlandı. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Uygulamaya geçiş takvime bağlanacak. Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN