Meteoroloji'den 17 kente uyarı: Sıcak hava fena kavuracak

Meteoroloji'den 17 kente uyarı: Sıcak hava fena kavuracak

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Manisa'nın batısı, İzmir, Aydın, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Toroslar mevkii sağanak yağışlı olurken, 17 ilde 35 derecenin üzerinde yakıcı sıcak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzeydoğusu ile İç Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Manisa'nın batısı, İzmir, Aydın ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Toroslar mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerindeki seyrine devam edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın 35 derece üzerinde seyredeceği iller ise Uşak, Aydın, Denizli, Karabük, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Kahramanmaraş, Tunceli olarak sıralandı.

RÜZGAR

Rüzgarın Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

27 AĞUSTOS 2023 PAZAR GÜNÜ

1-004.jpg

28 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

29 AĞUSTOS 2023 SALI GÜNÜ

1-006.jpg

30 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN