Milyonlarca kişi bekliyordu! TOKİ konut ve arsa yeni kura tarihleri belli oldu: Sıra bu 5 ilde!

Milyonlarca kişi bekliyordu! TOKİ konut ve arsa yeni kura tarihleri belli oldu: Sıra bu 5 ilde!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerin" kura çekimleri devam ediyor. 5 ilimizde gerçekleştirilecek olan kura çekimleri için hazırlıklar başladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuruum tarafından duyuru yapıldı. Kura çekilecek iller ve kura tarihleri açıklandı. İşte kura çekilecek iller ve tarihleri...

"İLK EVİM, İLK İŞ YERİM" KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Ülkemizde kura şeklinde sahiplendirilen 250 konut için kura çekimleri başlıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte ertelenmişti.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremden 11 ilimiz etkilenirken 45 binin üzerinde can kaybı ve binlerce bina yerle bir oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan duyuru ile birlikte sosyal konut projesi kapsamında 5 ilimizde kura çekimleri için hazırlıkların başladığı bildirildi.

Bakan Kurum tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile birlikte projeye dair bilgiler verildi. Sık sık merak edilen Ankara arsa kuralarının çekilişinin yapıldığını duyurdu.

toki-istanbul-sosyal-konut-projeleri-kura-cekimi-ne-zaman-projesi-185877-1554890640.jpeg

İZMİR VE AFYONKARAHİSAR KURA ÇEKİMLERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan paylaşımda yer alan açıklamalara göre İzmir ve Afyonkarahisar için konut kura çekimleri yapılacak. İzmir ve Afyonkarahisar sosyal konut projesi kura çekimlerinin çarşamba günü yapılacağı belirtildi. Hızla yapılacak olan konut kura çekimlerinin kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda ise TOKİ tarafından güncel kura çekim listesi paylaşıldı.

aa-20230306-30493524-30493522-ilk-e-jxff.webp

SOSYAL KONUT PROJESİ KURA TARİHLERİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile birlikte proje kapsamında çekilecek olan kuraların tarihleri belirtildi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre sosyal konut projesi kura çekim tarihleri şu şekilde;

  • İzmir'de 8-14 Mart'ta 12 bin 400,
  • Afyonkarahisar'da 8-9 Mart'ta 3 bin 169,
  • Edirne'de 11 Mart'ta 1363,
  • Kırklareli'de 12 Mart'ta 1189
  • Tekirdağ'da ise 13-14 Mart'ta 3 bin 98 olmak üzere toplam 21 bin 219 konutun kuraları noter huzurunda çekilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN