Milyonlarca memura müjde! Bakan Bilgin resmen açıkladı, kanun düzenlemesi o tarihte Meclis'e geliyor

Milyonlarca memura müjde! Bakan Bilgin resmen açıkladı, kanun düzenlemesi o tarihte Meclis'e geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin birinci dereceden tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıkladı. Bilgin, "Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" ifadelerini de kullandı.

Memur-Sen 7. Olağan Kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli açıklamalar geldi.

TÜM MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge çalışması sırasında bir eksiklik yaptıklarını belirten Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge vereceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salondaki delegelerin yoğun alkışları arasında yaptığı konuşmada, birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verileceğini müjdeledi.

Bakan Bilgin, ayrıca sözleşmeli personel kadro verilmesi sorununun da çözüldüğünü hatırlattı. Bu müjdeli habere, memurlar ve sendika temsilcileri memnuniyetle karşılık verdi.

3600 EK GÖSTERGE SEÇİMDEN SONRA MECLİS'E GELİYOR

Kamu çalışanlarına yaklaşık yüzde 14 oranında refah payı verdiklerini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlara yönelik yaptıkları vergi indirimine de değinerek Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimini yaptıklarını paylaştı.

4 meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak taahhüt edilen 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge vererek hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Bilgin, düzenlemeden 500 bin memurun faydalandığını aktardı.

3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelen bütün çalışanlara müktesep hakkı olarak vereceklerini, bu konuda kanun düzenlemesinin de hazır olduğunu, seçimlerden sonra Meclis'in ilk görüşeceği düzenleme olacağını söyledi.

"EMEKÇİLERİMİZ İÇİN ADIMLARIMIZI GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ATIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin de yazılı bir açıklama paylaştı.

İşçileri tebrik eden Bilgin, "Emek ve alın teri ile ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesinde önemli rol oynayan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye'nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarımızı istikrarlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET DÜZENLEMESİ

Asgari ücretle ilgili de önemli mesajlar veren Bakan, şunları söyledi:

"2023 yılı asgari ücreti 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN