Milyonlarca öğrenci ve veli bu haberle bayram etmişti! Okullar 30 gün mü tatil olacak? Beklenen resmi açıklama geldi

Milyonlarca öğrenci ve veli bu haberle bayram etmişti! Okullar 30 gün mü tatil olacak? Beklenen resmi açıklama geldi

19 milyon öğrencinin beklediği sömestr (Yarıyıl) tatiline sonunda girdik. Öğrenciler aileleriyle vakit geçirirken tatil planları şimdiden yapılmaya başlandı. Tatil için yola çıkacak veliler ise 'Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bu haberi okumadan tatile sakın çıkmayın. Peki sömestr tatili kaç gün olacak? Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? İşte detaylar...

Milyonlarca öğrenci tarafından beklenen sömestr tatiline sonunda girdik. Öğrenciler tatilin keyfini çıkarırken veliler 'Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Sosyal medyada çıkan iddialar sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Beklenen resmi açıklama geldi. Gelen haber sonrası hem veliler ham de öğrenciler üzülecek. Peki sömestr tatili kaç gün? Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama...

YARIYIL TATİLİ 30 GÜN OLACAK MI?

Öğrencilerin dört gözle beklediği 15 tatili yarıladık. Cuma günü okullarda çalan son ders zili ile yarıyıl tatiline girmiş olduk. Gözler ise Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmiş durumda. Sosyal medyada çıkan haberlere göre, sömestr tatilinin 30 gün olacağı öne sürüldü. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, uzayacak mı 2023? 15 tatil kaç gün sürecek? Beklenen açıklama geldi. Hem veliler hem de öğrenciler üzülecek.

fdbdfb-8.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Tüm gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişken beklenen haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sömestr tatilinin 1 ay olacağına ilişkin iddialarla ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Buna göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 20 Ocak tarihinde tamamlanırken eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır."

dfbdfb-49.jpg

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayınlanan çalışma takviminde bir değişiklik yapılmadı. 12 Eylül’de başlayan birinci dönem 20 Ocak cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erdi.

Sosyal medyada ve diğer platformda yer alan iddiaların aksine 15 tatilin uzatılmasına ilişkin bir bilgi ve açıklama bulunmuyor. Yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 3 Şubat tarihinde sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte okullar 6 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatillerden olan Ramazan bayramında öğrenciler ek olarak tatil yapıyordu.

fdbfdbfd-2.jpg

Ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler, dönem arasında yoğun tempodan uzaklaşmış olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da okulların kapanmasıyla sona erecek. Öğrenciler okulların kapanmasıyla 90 gün süren yaz tatilinin tadını çıkaracak. Henüz 2023-24 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlanmadı. Ancak okulların Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN