O marketten alınan patatesler üç günde beyaz kıllara büründü: Bilim dünyası şaşkın!

O marketten alınan patatesler üç günde beyaz kıllara büründü: Bilim dünyası şaşkın!

Marketten alışveriş yapan bir kadın aldığı patatesleri üç gün sonra beyaz kıllara büründüğünü görünce neye uğradığını şaşırdı. Patateslerin bu hale gelmesi bilim dünyasını da şaşkına çevirirken altında yatan neden merak konusu oldu.

ZEYNEP ORHAN

Avustralya'da meydana gelen bu olayda market alışverişi yapan bir kadın evine patateste aldı. Lakin birkaç gün sonra patatesleri geldiği hal kadını şaşkına çevirdi. Aldığı fırçalanmış patateslerin üzerinde beyaz kılların büyüdüğünü görünce yaşanan bu olaya anlam veremedi. Söz konusu bu durum yalnızca kadını değil hem patatesleri aldı yeri hem de bilim dünyasını şaşırttı.

yeni-proje-95.jpg

PATATESLERDE BEYAZ KIL ÇIKTI

Bir Avustralyalı kadın, yalnızca birkaç gün boyunca sakladığı Aldi'den aldığı fırçalanmış patates paketinin üzerinde beyaz kılların büyüdüğünü keşfettiğinde gözlerine inanamadı. Brisbane'de yaşayan kadın, hafta sonu Aldi'den aldığı Avustralya fırçalanmış patatesleri her zamanki konteynerine koydu ancak pişirmek üzere çıkardığında büyük bir şok yaşadı.

Kadın, patatesleri saklarken hepsinin "görünüşte ve kokusunda iyi" olduğunu belirtti. "Pazartesi günü konteyneri açtığımda patateslerin bu hale geldiğini gördüm," diye anlattı Yahoo News Australia'ya.

capture-20240309105702339.jpg

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Aldi'ye herhangi bir şikayette bulunmadığını söyleyen kadın, daha önce patateslerde böyle bir şey görmediğini ifade ederek fotoğrafları Facebook'ta paylaştı. Paylaşılan fotoğraflar, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir kullanıcı patatesleri "berbat durumda" olarak tanımlarken, diğerleri özellikle tüylü bir patatesin yakın çekim görüntüsünün erkek genitaline benzediğini söyledi.

Bir yorumcu "Burası çılgın anneler grubum sanmıştım," diye espri yaparken, bir diğeri ise "Yorumlar için geldim. Hayal kırıklığına uğramadım," dedi.

Ancak, konu üzerine uzmanlar da görseller karşısında kafa karışıklığı yaşadı.

capture-20240309105714402.jpg

BİLİM DÜNYASI ARAŞTIRIYOR

Aldi patateslerindeki mantar ne olabilir? Dr. Cameron Jones, mikroskop altında örneklem yapılmadan fungal büyümenin ne olduğunu kesin olarak belirleyemeyeceğini söyledi. Jones, olayın iki tür küfle ilişkili olabileceğini ve patateslerin muhtemelen mantarlarla çapraz kontaminasyona uğradığını öne sürdü.

"Filamentli bakterilere tipik olan dallanmayı beklerdim," diye açıkladı Yahoo News'e. "Bu miksel (mantar iplikleri ağı), yüksek su içeriği ile tanıtılan gerçekten lüks bir myceliumdur ki bu, patates kıvamı ile tutarlıdır.

"Bitki yumruları hakkında mikroskop altına bakmadan emin olamam. Çok az dallanma var. Muhtemelen daha önce gördüğümüz patates yumruları değil."

Jones, kalın beyaz kıl ya da "tüyün" neredeyse tüy benzeri görünümünün, mantar sporları veya başka bir patojenle çapraz kontaminasyonu gösterebileceğini belirtti.

"Bu, bazı fungal enfeksiyonlarla karışık bitki bazlı madde," diye açıkladı. "Çevresel küf gibi görünmüyor - burada en az iki küf var."

Bu olay, sıradan bir patates alışverişinin ardında yatan sıra dışı durumu ve bilim dünyasının bu konudaki şaşkınlığını gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN