Öğrencilerden katkı payı ve öğretim ücreti alınmayacak kararı Resmi Gazete'de! On binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiriyor

Öğrencilerden katkı payı ve öğretim ücreti alınmayacak kararı Resmi Gazete'de! On binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiriyor

Öğrencilerin beklediği haber sonunda geldi. Öğrencilerden katkı payı ve öğretim ücreti alınmayacağı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 10 binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiren bu durum resmileşmesi beklerken sonunda karar yayımlandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinden dolayı kendisi ya da ailesi Olağanüstü Hal (OHAL), ilan edilen şehirlerde ikamet eden üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün eğitim alan öğrencilerin düzenli olarak ödedikleri öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanacağı deprem sonrasında açıklanmıştı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazet’de yayımlandı.

ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI ALINMAYACAK

Deprem sonrasında alınan bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Buna göre depremden etkilenen ve OHAL ilan edilen şehirlerde kendisi ya da ailesi bulunan üniversite öğrencileri ile yine OHAL ilan edilen şehirlerde öğrenim gören öğrencilerden öğrenim ücreti ya da katkı payı alınmayacak.

Bunun yanı sıra 2023-2024 öğretim yılı için eğer ki öğretim ücreti ödendi ise öğrencinin ödediği miktar yükseköğretim kurumları tarafından şahsına geri İade edilecek.

yeni-proje-6.jpg

GAZZE İÇİN DE AYNI DURUM GEÇERLİ

Yalnızca depremden etkilenen illerde yaşayan ya da okuyan öğrenciler için değil aynı zamanda ailesi ya da kendisi Filistin’in Gazze ilinde ikamet eden v herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencileri için de öğrenim ücreti ve katkı payı devlet tarafından ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN