Öğrencilere güzel, velileri üzen haber! MEB'den flaş karar: O tarihlerde tatil olacak

Öğrencilere güzel, velileri üzen haber! MEB'den flaş karar: O tarihlerde tatil olacak

MEB önemli bir açıklamaya yer verdi! İlkokul, ortaokul, anaokulu, lise tüm öğrencilerin ilgi alanına giriyor. 2. dönem okullarında öğrenim gören öğrencilerin dikkatine! O gün okullar tatil. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarını dikkatle takipte kalan öğrenci, veli ve öğretmenleri kapsıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler için tatil günü de belli oldu. Ramazan ayında okullar kapalı mı sorusuna yanıt geldi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tatiller ve Mahmut Özer'in yapmış olduğu açıklamalar...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündemindeydi. Kahramanmaraş depreminin ardından tüm okullarda ikinci dönem geç başladı. MEB takvimine göre normalde 6 Şubat'ta başlaması gereken eğitim dönemi, 71 ilde 20 Şubat'ta, deprem bölgesi ilan edilen illerde ise 1 Mart'tan itibaren kademeli olarak başladı. Bu noktada gözler azizlere çevrildi. Bir süredir tatil tatilleriyle ilgili çok fazla araştırma yapılıyor. Peki Nisan tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (HM) güncel takvimine göre 2. yarıyıl tatili 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulanmaktadır. Tarih değişikliği ya da ara verilmeyeceğine dair resmi bir açıklama yok. Öte yandan okulların ikinci yarıyıl tatili bu yıl Ramazan Bayramı ile birleşiyor. Takvime göre tatil 17-20 Nisan tarihlerinde yapılacak. Diyanet takvimine göre Ramazan bayramı 21-23 Nisan da kutlanıyor. Ramazan Bayramı resmi tatil olduğu için okullar kapalı.

meb

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okul faaliyetleri, tatil ve Ramazan Bayramı'nın ardından 24 Nisan Pazartesi günü yeniden başlayacak.

MAHMUT ÖZER 4 İLDE OKULLARIN 27 MART'A KADAR TATİL EDİLDİĞİNİ DUYURDU

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da henüz okul açmadı. Bu konuya ilişkin açıklamalar Bakan Mahmut Özer'den geldi.

27 Mart'ta 4 ilde okullar açılacak. Açık olmayan ilçelerde, eğitime başlama kararı ilgili kaymakam tarafından incelendikten sonra verilir.

27 Mart Malatya'da Arapgiri, Arguvani, Kale, Pütürgen, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan bölgelerinde

Kahramanmaraş'ın Andırın ve Ekinözü ilçelerinde.

Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende, Hekimhan ilçelerinde,

Kahramanmaraş'ın Andırın ve Ekinözü ilçelerinde

Adıyaman'ın Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde

Hatay'ın Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol, Arsus ilçelerinde eğitim öğretim başlayacaktır.

ÜNİVERSİTELER İÇİN KARAR BEKLENİYOR

Kahramanmaraş depremi sonrası sadece okullarda değil üniversitelerde de önemli kararlar alındı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), bahar yarıyılı üniversitelerde uzaktan yürütülecek bilgisini paylaştı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteler arası kurul toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Özvar, uzaktan eğitimle ilgili kararın nisan başında yeniden gözden geçirileceğini vurguladı. Özvar, şartlar elverdiği takdirde uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze öğrenmenin sunulacağı karma (hibrit) öğrenmenin de sunulacağını vurguladı.

BAKAN ÖZER, HATAY'DA NATO ÇADIR KENTTE İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay ziyareti kapsamında Antakya'nın Otençay Mahallesi'nde AFAD, Milli Savunma Bakanlığı ve NATO iş birliğiyle inşa edilen 2 bin 400 kişilik çadır yerleşkede inceleme yaptı.

Bakan Özer, 100 bin metrekarelik alanın tasfiye edilerek sekiz günde tamamlanan NATO kampı alanını ziyaret ederek askeri makamlardan bilgi aldı. Bakan Özer, kampa yaptığı inceleme ziyaretlerinin ardından, eğitime ağırlık verildiğine ve eğitimin normalleşmesinin bölgeyi normalleştireceğine inanarak, deprem bölgesinde hayatın normalleşmesi için bakanlığın yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Özer, şöyle devam etti: "Depremin olduğu ilk günden bu yana bölgenin 10 ilinde çadır, konteyner ve prefabrik okulları tüm öğrencilerimizin hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz."

Eğitime başlangıca bakılmaksızın öğrencilerin bu süreci devam ettireceklerini, bu travmatik ortamdan kurtulma becerilerini her geçen gün artırarak, öğretmenlerle ilişkilerini ve psikolojik dayanıklılıklarını her zamanki gibi güçlendireceklerini kaydederek, ""Bu süreçte kapasite artırımdaki en önemli paydaşımız, Millî Savunma Bakanlığımız. Millî Savunma Bakanlığımız, ilk günden itibaren bölgede Mehmetçik okulları adıyla yaklaşık 240 çadırımızı, konteynerimizi öğrencilerimizin hizmetine sundu. Bu vesileyle Millî Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'a, kuvvet komutanlarımıza, Genelkurmay Başkanımıza, 2. Ordu Komutanımıza, sürece katkı veren tüm Millî Savunma Bakanlığı çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum." İfadelerine yer verdi.

NATO çadırkentinin Hatay, Antakya ve İskenderun'dan gelen öğrenci ve öğretmenlerin LGS ve YGS hazırlık sürecinde kalabilecekleri ve eğitim alanı olarak kullanabilecekleri bir alan olduğunu gösterdi. Özer "Her türlü lojistik desteği olan, kütüphanesi olan, yeme ve içmeyle ilgili sosyal imkânlara sahip; kültür, sanat ve sporla ilgili her türlü imkânın olduğu mükemmel bir tesis. Bu tesisi, bölgedeki tüm öğrencilerimizin sınav sürecinde hızlı bir şekilde hazırlanmaları için ortaklaşa kullanacağız." Diyerek konuşmasına devam etti.

NATO çadır yerleşkesinde tuvalet ve banyolar, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, oyun parkı, mescit, temizlik ve kanalizasyon arıtma tesisleri, idari ofisler gibi tesisler bulunmaktadır. Çatı çadırlarında ısıtma ve soğutma sistemleri, yangın dedektörleri, eksi 32 ve 49 dereceye dayanıklı yatak ve yatak takımları bulunuyor. Çadır kent aynı zamanda hastane işlevi gören bir tıbbi destek birimini de içeren Mehmetçik okullarına da ev sahipliği yapıyor.

Ziyarette Bakan Özer'e Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, Hatay Koordinatör Valisi olan Kütahya Valisi Ali Çelik, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, MSB Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel de eşlik etti.

Bakan Özer ve beraberindeki heyet, daha sonra Kırıkhan Stadı'na kurulan kampı ziyaret ederek öğrenciler ve bölge halkıyla birlikte oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN