Öğrencilere yılın müjdesi! Aileler üzülecek çocuklar sevinecek sömestr tatili 1 ay oluyor! Türkiye'de de uygulanacak mı?

Öğrencilere yılın müjdesi! Aileler üzülecek çocuklar sevinecek sömestr tatili 1 ay oluyor! Türkiye'de de uygulanacak mı?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala hem velileri hem de öğrencileri sevindiren haber geldi. 19 milyon öğrencinin dört gözle beklediği sömestr tatili (Yarı yıl) öncesinde öğrencilere yılın müjdesi. Sömestr tatili 1 ay oluyor, öğrenciler tatile doyamayacaklar. Detaylar paylaşıldı. Gelen haber sonrası veliler, 'Sömestr tatili ne zaman? Yarı yıl tatili ne zaman başlıyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı güncel tatil takvimini paylaştı. İşte tatil günleri...

Dört gözle beklenen sömestr tatili öncesi velileri üzen öğrencileri sevince boğan haber geldi. Öğrenciler bu haberle bayram edecek. Sömestr tatili (Yarı yıl) 1 oluyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Tatil için plan yapan veliler ise 'Sömestr tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?' sorularını sorgulamaya başladı. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı güncel tatil günlerini paylaştı. Peki sömestr tatili (Yarı yıl) ne zaman? Okullar hangi tarihte kapanacak? İşte 2023 güncel MEB tatil takvimi...

BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDE SÖMESTR TATİLİ 1 AY OLUYOR

Yarı yıl tatiline sayılı günler kala gelen haber herkesin kafasını karıştırdı. Bilindiği üzere son yıllarda ara tatil haricinde 5 günlük iki tatil sistemi uygulanıyor. Genellikle dönem ortasında uygulanan bu tatillerde öğrenciler 1 hafta boyunca okula gitmiyor. Bu sistem birçok Avrupa ülkesinde uygulanıyor. Gelen haberde ise bu sistemin ülkemizde de uygulanacağı ve sömestr tatiliyle birleştireceği iddia edildi. Yani böylece yarı yıl tatili 1 aya çıkmış olacak.

dfbdf-19.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Ortaya atılan iddialar sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Peki bu sistem Türkiye'de de uygulanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında bu iddiaları yalandı.

YARIYIL (15 TATİL) NE ZAMAN?

Sömestr tatiline kısa bir süre kala veliler 'Yarı yıl tatili ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlıyor? Öğrenciler ne zaman karne alacak?' sorularını araştırmaya başladı. İşte 2023 MEB güncel tatil takvimi;

Öğrencileri ikinci dönem ara tatilinden önce 2 haftalık yarıyıl tatili bekliyor. Öğrencilerin deyimiyle Sömestr tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak. 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil olacak.

KARNELER HANGİ GÜN VERİLECEK?

Yarıyıl tatili için milyonlarca öğrenci karnelerini 20 Ocak Cuma günü alacak. Son ders zilinin çalmasıyla okullarda sömestr tatili 6 Şubat'a kadar sürmüş olacak.

dfbdfbdf-15.jpg

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI VE ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Üç gün sürecek Ramazan Bayramının son günü ise 23 Nisan Pazar günü kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak. Ramazan bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.

gfbgfbf-1.jpg

2022 VE 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

  • Yarıyıl tatili: 23 Ocak-3 Şubat 2023
  • İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023
  • Yaz tatili: 16 Haziran 2023

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN