Özel'den Hatay açıklaması: Usulsüzlük ve milli irade gaspı söz konusu

Özel'den Hatay açıklaması: Usulsüzlük ve milli irade gaspı söz konusu

31 Mart'tan önce gündemden düşmeyen deprem bölgesinden Hatay'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yarışı önde götürüyor. Hatay'ın CHP adayı Savaş YSK'ya gelerek itiraz etti. CHP Lideri Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur." açıklaması yaptı.

Türkiye bugün sandık başına giderek 5 yıl görev yapacak yerel yöneticilerini seçti. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da sandıkların yüzde 99.65'i açıldı. Seçimden önce gündeme gelen kentte CHP'nin adayı Lütfü Savaş ile AK Parti'nin Adayı Mehmet Öntürk arasındaki yarışta Öntürk, oyların yüzde 44.45'i, CHP'nin adayı Savaş ise oyların yüzde 43.96'sını aldı. Hatay'ın CHP adayı Lütfü Savaş, sonuçların ardından YSK'ya gelerek itiraz etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından Hatay ile ilgili açıklama yaptı. "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur." diyen Özel, "Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız." dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Özel'in açıklaması şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN