Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 Uzman erbaş alım başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 Uzman erbaş alım başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca 2019 uzman erbaş alım başvuru sonuçları açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 2019 yılı içinde görevlendirilecek olan uzman erbaş alımına yönelik başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Uzman erbaş alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde yapıldı. Sonuçların erişime açılması ile birlikte tam liste sonuç sorgulama sayfasında olacak. İşte, Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

2019 Uzman erbaş alım başvuru sonuçları Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılacak olan açıklama ile duyuruldu.  Sonuç sorgulama sayfasının erişime açılmasıyla birlikte adaylar T.C kimlik numaraları ile sonuçlara ulaşabilir. Uzman erbaş alım başvuru sonuçlarının 31 Ocak 2019 tarihinde açıklanması bekleniyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı kurbağa adam, serdümen, şoför, telsizci, aşçı ve elektrikçi gibi farklı branşlarda uzman erbaş alımı yapacağını açıklamıştı. Sonuçları haberimizdeki linke tıklayarak kontrol edebilirsiniz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuruları 7 -17 Ocak arasında yapılmıştır. Uzman erbaş alımı sonuçları heyecan yarattı. 6 farklı branşta yapılacak uzman erbaş alımlarının başvuru sonuçları başvuran vatandaşlar tarafından bekleniyordu. Başvurularınızı www.sg.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

2019 UZMAN ERBAŞ ALIM BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

Sahil Güvenlik Komutanlığı kapsamına alımı yapılan 1. Dönem uzman erbaş başvuru souçları açıklanır açıklanmaz yukarıdaki inke tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 senesi 1. Dönem uzman erbaşların alınmasına dair başvuru sonuçlarını kapsayan rehberde bazı önemli bilgiler yer alıyor. Rehberde başvuru sonuçlarının, yazılı sınav ve 2. Seçim seviyelerine girecek olan kişilerin listesi ve kişilerin bu sınavlara gelirken yanlarında bulunduracakları evrakların www.sg.gov.tr web sitesi üzerinden duyurulacağı belirtildi. Ayrıca yapılacak duyurunun kişilerin sisteme girdikleri telefon numaralarına kısa mesaj aracılığıyla bilgilendirme yapılacağı ifade edildi. Bu sebepten konu bünyesindeki kişilerin sisteme gündelik hayatta kullandıkları telefon numaralarını kaydettirmeleri son derece önemli. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile birlikte sonradan açıklanacaktır. Sınavlara giremeyen kişiler için yedek gün düzenlemesi maalesef yapılmayacak."

19-01/29/sahil-guvenlik-komutanligi-uzman-erbas-alimi-sonuclari.jpg

SUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Yeni mezun teğmen maaşları, 4500-4550 TL arasında değişiklik göstermektedir. Doğuda görev yapan subayların maaşları, daha fazla olmaktadır. Bu noktada görev alınan bölge veya hudut birlikleri olup olmaması, maaşlardaki değişkenliğin nedenir.

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan TSK, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde görev yapmakta olan astsubaylara, kıdemlerine göre maaş verilmektedir. Aldıkları maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin lira arasında değişmektedir. Kıdem, tazminat, sınıf, aile, görev vb. değişkenler nedeniyle de maaşlar daha da yükselebilmektedir.

19-01/29/uzman-erbas-alimi.jpg

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Binlerce uzman çavuş, görev aldıkları noktaya, aile durumuna, tazminat veya kıdeme göre farklı maaşlar almaktadırlar. Bu maaşlar 3.500 TL ile 4500 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

19-01/31/sahil-guvenlik.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA 165 DEVLET MEMURU ALINACAK

Milli Savunma Bakanlığı'nca geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi duyuruda bakanlığa ve kuvvet komutanlıklarına 165 sivil memur alınacağı belirtilmiş, başvuruların personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden kabul edileceği vurgulanmıştı. Mühendis, Hesap Sorumlusu, VHKİ, Hukuk Uzmanı, Teknisyen, Gemi Adamı Öğretmeni, Hizmetli, Hademe, Berber, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Psikolog, Coğrafyacı, Bahçıvan , Memur ve daha fazla unvan için gerçekleştirilecek alımlara başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını yerine getirmesi gerekli. 

19-01/31/uzman-erbas-alimi-2019.jpg

MSB AÇIKTAN MEMUR ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak; (a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

(b) 18 yaşını tamamlamış olmak,

(c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

(ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

(d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)

(e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

(f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak, (4B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanlar hariç)

Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,

Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak

Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),

2018 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.

NOT: Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır. (Anne/baba veya eşi TSK’ya mensup ise ilgili belgeyi bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.)

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca 2019 uzman erbaş alım başvuru sonuçları açıklandı.  Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 2019 yılı içinde görevlendirilecek olan  uzman erbaş alımına yönelik başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Uzman erbaş alımı başvuruları  geçtiğimiz günlerde yapıldı.  Sonuçların erişime açılması ile birlikte tam liste sonuç sorgulama sayfasında olacak. İşte, Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN