Uzman çavuş başvuru şartları neler? Sahil Güvenlik uzman çavuş başvuruları nereden yapılıyor?

Uzman çavuş başvuru şartları neler? Sahil Güvenlik uzman çavuş başvuruları nereden yapılıyor?

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı için ilan yayımladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı 2018 motorcu, topçu, telsizci ve kurbağa adam bünyesinde personel alımı yapacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar 'Uzman çavuş başvuru şartları neler? 2018 Sahil Güvenlik uzman çavuş başvuruları nereden yapılıyor?' sorularının yanıtını google gibi arama motorlarında araştırıyor. İşte Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

2018 Uzman çavuş başvuru şartları nelerdir? sorusu googlede trend oldu. Haberimizde uzman çavuş alımı için başvurmayı düşünüyorsanız Sahil Güvenlik uzman çavuş başvurularının nereden yapıldığının ve başvuru şartlarının neler olduğunun detaylarını bulabilirsiniz. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımında özellikle iyi derecede yüzme bilenleri tercih edecek. Uzman çavuş alımı için en az lise mezunları başvurabilecek. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı başvurusu nereden ve ne zaman yapılacak? İşte Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

SAHİL GÜVENLİK UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞVURULARI

2018 Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı başvurusu için 27 yaşını doldurmamış olmak şartı va. Ayrıca uzman çavuş alımlarında iyi derecede yüzme bilme şarttıda aranmaktadır. Başvurmak isteyen uzman çavuş adayları başvurularını 27 Eylül tarihine kadar yapabilir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı için Asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilme ve su üzerinde elleri kullanmadan 2 dakika sabit durabilme, 50 metre kurbağalama yüzebilme, 50 metre yan stilde yüzebilme, 50 metre serbest yüzebilme, 4 metre derinliğe serbest dalarak manken çıkarma ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilme şartları aranmaktadır.

18-09/24/uzman-cavus-basvuru-sartlari-neler.jpg

SAHİL GÜVENLİK UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILMAKTADIR? 

17 Eylül 2018 günü saat 15.00’de başlayıp, 27 Eylül 2018 günü saat 14.00’de sona erecek olan Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı başvuruları sadece www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

Doldurulan/beyan edilen bilgilerin, kılavuzda yer alan başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda alım sürecinin hangi aşamasında olursa olsun aday elenmiş kabul edilecek ve adayın işlemleri iptal edilecektir (Atamaları yapılmış olsa dâhi).

Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı başvurularında adaylar internet üzerinden başvurularını yaparken;

(1) Diploma veya mezuniyet belgelerinin sadece ön yüzünü (arka yüzünü yüklemeyiniz),

(2) Askerlik görevini tamamlayanlar terhis belgesini (Askerlik sınıf/branş/ihtisası ile başvuranlar için; üzerinde terhis tarihi ve sınıf/branş/ihtisasının açık ismi mutlaka yazılı olacaktır), (e-devlet üzerinden alınan askerlik durum belgesinde adayın sınıfı/branşı/ihtisası yer almadığından, askerlik sınıf/branş/ihtisasına göre adayın uygunluğu tespit edilememekte ve bu adayların başvurusu değerlendirilememektir.)

(3) Askerlik görevini yapmakta olanlar veya sözleşmeli erler bağlı olduğu birliğinden alacağı görev yeri yazısını (sınıf/branş/ihtisasının açık ismini belirtir şekilde) (sözleşmeli erler için örnek yazı sayfa-15, askerlik görevini yapmakta olanlar için örnek yazı sayfa-16), okunaklı bir şekilde taratarak/fotoğrafını çekerek (en az 640x480 piksel) sisteme yükleyeceklerdir. Sistemde  görünmeyen/okunmayan belge sahiplerinin başvuruları değerlendirilemeyeceğinden geçersiz sayılacaktır. 

Adaylar, şifrelerini kaybetmeleri/unutmaları durumunda “Aday Girişi” kısmında bulunan “Şifremi Unuttum” kısmında T.C. Kimlik Numaralarını, doğum tarihlerini ve e-posta adreslerini girerek şifrelerini öğrenebileceklerdir. Şifrelerin görünmemesi durumunda adaylar kullanmış oldukları internet tarayıcılarını güncellemeleri veya diğer tarayıcılardan giriş yapmaları gerekmektedir. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları “Şifre Öğrenme” taleplerine (www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresindeki başvuru programı hariç) yanıt verilmeyecektir.

18-09/24/uzman-erbas-alimi-1537777948.jpg

SAHİL GÜVENLİK UZMAN ÇAVUŞ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman çavuş alımı başvurularında sonuşlar 12 Ekim 2018 tarihinden sonra ilan edilecektir. Başvuru sonuçları ayrıca açıklandığı gün kısa mesaj gönderilecektir. Bu nedenle adayların sisteme hâlihazırda kullandıkları cep telefonu numaralarını girmeleri önem arz etmektedir.

UZMAN ÇAVUŞ, ASTSUBAY, SUBAY MAAŞLARI KAÇ TL?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubaylar kıdemlerine göre maaş almaktadır. Astsubayların aldıkları net maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin TL arasında değişiklik göstermekte olup bu tutara kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarında dahil edilmesi ile maaşlar daha da yükselebilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN