Şehir hastanesinde yüksek maaşla çalışmak isteyenlere müjde! O ilde başvurular açılıyor: KPSS derdi yok!

Şehir hastanesinde yüksek maaşla çalışmak isteyenlere müjde! O ilde başvurular açılıyor: KPSS derdi yok!

Şehir hastanesi iş ilanları, hem sağlık çalışanları hem de diğer meslek grupları tarafından yakından takip ediliyor. Şehir hastanelerinde sağlık çalışanlarının yanı sıra temizlik, güvenlik, bilişim personeli gibi çeşitli kadrolara da personel alımı yapılıyor. Birçok ilde şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. İşte, şehir hastanesi personel alımı başvuru sayfası...

Geniş kapasitesiyle dikkat çeken Samsun Şehir Hastanesi, hem sağlık alanında hem de hastanenin çeşitli ihtiyaçlarından doğabilecek alanlarda fazlası ile iş gücüne ihtiyaç duyacak.

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı bittikten sonra doğacak iş gücü ihtiyacı, Samsun Şehir Hastanesi iş ilanına başvuru yapan adaylar arasından giderilecek.

samsun-sehir-hastanesi-is-ilani.jpg

Samsun Şehir Hastanesi'nde alım yapılması beklenen iş pozisyonlarından bazıları şöyle:

DİYETİSYENLİK

Diyetisyenler bir kişinin diyet ihtiyaçlarını belirlemelerine ve doktorun talep ettiği gibi kişinin hastane içinde ya da dışındaki yemek düzenlerini planlamalarına yardımcı olan özel beslenme ve tıbbi eğitime sahip olan kişiler.

Diyetisyenler diyet listelerini hazırlarken hastalar ile ilgili çeşitli faktörleri aldıkları eğitimler doğrultusunda göz önüne alarak değerlendiren kişiler.

Bazı tıbbi durumların çok özel diyet gereksinimleri var. Örneğin, diyabetli insanlar düşük şeker oranına sahip olan bir diyete ihtiyaç duyarlar ve böbrek problemleri olan bazı insanlar düşük potasyum oranına sahip olan bir diyete ihtiyaç duyar.

Diyetisyenler, insanlara hangi yiyeceklerin ihtiyaç duydukları gereksinimleri karşıladığı ve hangi yiyeceklerden kaçınmaları gerektiği konusunda tavsiyede bulunur.

Diyetisyenler üniversitelerin lisans seviyesindeki ilgili bölümlerinden mezun olmuş olan kişiler.

Diyetisyenler de diğer sağlık çalışanları gibi KPSS lisans seviyesindeki aldıkları puanlar doğrultusunda atanabilirler ya da İŞKUR üzerinden yayınlanan sözleşmeli personel alım ilanları doğrultusunda iş başvurusunda bulunabilir.

Diyetisyenler yeni dünya düzeninde doğan baskın sağlıksız beslenme olayları sonucunda çok fazla aranılan sağlık çalışanları olmaya başlamışlar.

EBELİK

Ebeler, hastane doğum birimleri, doğum merkezleri, kadın doğum uzmanının danışma odaları, ebelik grubu uygulamaları, toplum sağlığı merkezleri ve bazı özel alanlar dahil olmak üzere birden fazla ortamda faaliyet gösterir.

Ebeler hamilelik, doğum, yenidoğan bakımı ve doğum sonrası sağlık ile ilgilenir. Bazı ebeler pelvik muayeneler, çeşitli jinekolojik testler veya doğum kontrolü konusunda danışmanlık gibi rutin üreme sağlığı konusunda hastalara destek verir.

Ebelik alanı, Samsun Şehir Hastanesi iş başvurusu ilanları arasında en çok yer alması beklenen alanlardan biri. Bu durumun nedeni, üremenin sürekli bir olay olmasından kaynaklanan bu alanda sürekli ihtiyaç olması.

Ebeler üniversitelerin ebelik isimli lisans seviyesindeki bölümlerden başarı ile mezun olmuş olan kişilerden oluşur. Ebelik lisans sağlık bölümlerinde en çok tercih edilen bölümlerden biri.

Ebelik bölümünün bu kadar tercih edilmesinin sebebi KPSS ile yüksek puanlar ile fazla atamalara sahip olması ve özel sektörde de çokça iş olanağı bulunan bir meslek olması.

Ebelerin başlıca görevleri şunlar:

* Prenatal randevular ve rutin gebelik kontrollerinin takibini yapmak.

* Ultrasonlar ve doğum öncesi rutin kontrollerin yapılması.

* Doğum ve yenidoğan bakımı konusunda hastalara yardımcı olmak.

* Doğum sonrasında bakım hakkında hastaya yardımcı olmak ve bilgi vermek

* Beslenme, emzirme, doğurganlık ve üreme sağlığının diğer yönleri hakkında eğitim vermek.

* Doğum kontrolü ve aile planlaması hakkında hastalara yardımcı olmak.

* Kadın hastalıkları ve gebelik konusunda çeşitli muayeneler yapmak.

* Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) ve diğer vajinal enfeksiyonlar ve hastalıklar için taramalar yapmak ve hastaları bilgilendirmek.

samsun-sehir-hastanesi-personel-alimi.jpg

TEMİZLİK PERSONELİ

Temizlik personelleri hastanelerde ve diğer tüm alanlardaki en önemli konulardan biri olan hijyenden sorumlu olan kişiler. Temizlik personelleri çeşitli olaylardan doğan kirlilik durumlarını temizler. Buna ek olarak hastanede genel olarak yapılması gereken temizliği ve sterilizasyonu da temizlik personelleri sağlar.

Temizlik personelleri çoğunlukla lise mezunu olan ve az sayıda da ortaokul mezunu olan kişilerden oluşur. Temizlik personelleri sözleşmeli personeller oldukları için İŞKUR üzerinden iş başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Samsun Şehir Hastanesi iş başvurusu alınma tarihine dair kurumlardan henüz bilgi paylaşılmadı.

Hastanenin inşaatının kısa süre için tamamlanmasının ardından personel alımının başlaması bekleniyor.

Samsun Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçme süreci başladığında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden sözleşmeli personel alımları yapılacak.

Buna ek olarak hastanedeki açık pozisyonlara KPSS aracılığı ile atamalar da yapılacak.

samsun-sehir-hastanesi-ne-zaman-acilacak.jpg

İŞKUR KURUM DIŞI KAMU İŞÇİ ALIMI

İŞKUR MESLEKLERE GÖRE İŞ İLANLARI

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İŞ İLANLARI

KAMU İŞ İLANLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN