'Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye çağırıyoruz'

'Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye çağırıyoruz'

Demirtaş, Kışanak'ın TİP milletvekili seçimlerine ayrı girme kararına dair yorumuna destek vererek, “Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz” dedi.

Edirne T Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşık yedi yıldır Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gültan Kışanak'ın, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) milletvekili seçimlerine ayrı girme kararına dair açıklamada bulundu.

Kışanak'a desteğini dile getiren Demirtaş, "Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye'nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım" görüşünü belirtti.

NE OLMUŞTU?

Kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçimlere girmesi beklenen HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı'na da parlamento seçimlerinde bu parti çatısı altında ortak liste önermişti. İttifakta bulunan Türkiye İşçi Partisi’yse (TİP) belli şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde YSP listelerinden gireceğini açıklamıştı. Daha sonra TİP'in milletvekili seçimlerine ayrı girme kararı kamuoyunda da eleştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN