Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmıştır? Sevgililer günü aslında nedir?

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmıştır? Sevgililer günü aslında nedir?

Milyonlarca çift 14 Şubat gününde sevgilisini mutlu edecek hediyeleri aramaya başladı. Bu özel günü unutulmaz kılmak adına araştırmalar devam ederken, karar.com olarak, “Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmıştır?” ve “Sevgililer Günü aslında nedir?” sorularını cevapladık…

Kırmızı güller, anlamlı hediyeler ve sürpriz kutlamalara sahne olan 14 Şubat, neredeyse tüm dünyada kutlanıyor. Peki, tarihi, Roma Katolik Kilisesi'ne kadar dayanan Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmıştır? Heyecanla beklenen Sevgililer Günü aslında nedir? Ayrıntılar haberimizde…

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Sevgililer günü, her yıl 14 Şubat’ta birçok ülkede kutlanan ve bir ritüele dönüşen özel bir gündür. Sevgililer bu özel günde, birbirlerine hediye vererek, o güne özel hazırlıklar yaparak bu ritüeli sürdürmeye devam ediyor. Bununla birlikte, pek çok marka, Sevgililer Günü’ne özel kampanyalar düzenlerken, o güne özel ürünler vitrinlerde büyük yer kaplıyor. Günümüzde bir sektör haline gelen Sevgililer Günü’nün ortaya çıkışında ise hazin bir öykü yatıyor…

20-02/12/sevgililer-gunu-nasil-ortaya-cikmistirjpgg-1.jpg

M.S. 3. Yüzyılda Roma İmparatoru 2. Claudius ordusunu güçlendirmek için ülkesinde genç erkeklere evlenmeyi yasaklamıştır. Hikâyeye göre, bir din adamı olan Aziz Valentine, evlenmek isteyen çiftleri İmparatordan gizli bir şekilde evlendirmiş ve onların nikahını kıymıştır.

Aziz Valentine’nin gençleri evlendirdiğini duyan İmparator, onu idama mahkûm etmiş, böylece din adamı, sevgiye sahip çıkmanın bedelini canı ile ödemiştir.

İşte bugün eğlence ile kutlanan Sevgililer Günü Aziz Valentine’in idam edildiği gün olan 14 Şubat’ta kutlana gelmeye devam etmiştir.


Bu trajik hikâye nedeni ile kimi toplumlarda Sevgililer Günü’ne “Aziz Valentine Günü” de denmektedir. (İngilizce: St Valentines Day), Batı medeniyetinde, hoşlanılan kişi ya da sevgili anlamında Valentine kelimesi de kullanılmaktadır.

 DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN