Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Sıcaklıklar 20 derecenin altında hissedilecek

Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Sıcaklıklar 20 derecenin altında hissedilecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının sıcaklıkları düşüreceğini ve özellikle Karadeniz kıyılarında sel riskini artıracağını duyurdu. Bazı yüksek rakımlı bölgelerde sezonun ilk karı bekleniyor.

Ülke genelinde hava durumu, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Meteoroloji raporlarına göre, yarın ve cuma günü etkili olacak bu hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar önemli ölçüde düşecek ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında hissedilecek.

KARADENİZ'DE YOĞUN YAĞIŞ VE SEL UYARISI

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, sistemin ilk olarak İstanbul üzerinden geçeceğini ve çarşamba akşamı yağmurun başlayacağını belirtti. Çalışkan, "İstanbul, Karadeniz hattında sıcaklık ortalama sekiz derece düşecek. Ama Ege-Akdeniz'de de beş derecelik düşüşler olacak. İki gün sürecek, perşembe ve cuma günü. Kış havası yaşayacağız" dedi.

Soğuk hava dalgasının en çok etki edeceği bölgelerden biri olan Karadeniz kıyılarında yoğun sağanak yağışlar bekleniyor. Uzmanlar, derelerin taşma riski taşıdığını belirterek, sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu. Özellikle perşembe sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Kastamonu, akşam saatlerinde ise Trabzon, Samsun ve Rize hattında şiddetli yağışlar bekleniyor. Çalışkan, metrekareye 200 kilograma yakın yağmur düşebileceğini vurguladı.

Yüksek rakımlı kentler de soğuk havadan etkilenecek. Erzurum, Artvin ve Kars gibi illerde, 1700-1800 metre ve üzeri rakımlarda sezonun ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının cumartesi gününden itibaren ise yeniden Eylül ayı ortalamalarına dönmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN