Babacan iktidara yüklendi: Ülkenin kaderini tek kişiye, Erdoğan'a teslim etmeyin

Babacan iktidara yüklendi: Ülkenin kaderini tek kişiye, Erdoğan'a teslim etmeyin

DEVA Partisi lideri Babacan Bursa'da Millet İttifakı'nın mitinginde yaptığı konuşmasında "Tüm hayatınızın kaderini tek bir kişinin sözüne bırakmamalısınız. Ülkenin kaderini asla tek bir kişinin keyfine teslim edemezsiniz. Bu ülkenin kaderini tek kişi Erdoğan'a teslim etmeyin." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Millet İttifakı'nın Bursa'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında "Tüm hayatınızın kaderini tek bir kişinin sözüne bırakmamalısınız. Ülkenin kaderini asla tek bir kişinin keyfine teslim edemezsiniz. Bu ülkenin kaderini tek kişi Erdoğan'a teslim etmeyin." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

‘6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE HÜKÜMET ADETA FELÇ OLDU’

Deprem gündemini unutmayacağız, unutturmayacağız. Seçim gündemi ağırlıkta ama Bursa’da da İstanbul’da da Bingöl’de de İzmir’de de her hanede deprem konuşuluyor. İnsanlar, herhangi bir afette bu hükümete güvenmiyor artık. 6 Şubat depremlerinde ilk 2 gün, 3 gün insanlar enkaz altında can çekişirken, Malatya’da, Adıyaman’da enkaz altında soğuktan donarken hükümet adeta felç oldu. Bunun için insanlar çözüm arıyorlar.

‘TÜM HAYATINIZIN KADERİNİ BİR KİŞİNİN SÖZÜNE BIRAKAMAZSINIZ’

Sizin apartmanlarda da bu aralar bu gündem var. İnsanlar birbirleriyle uzlaşarak oybirliği içerisinde hareket ediyor. Herkes için en iyi çözümü beraberce, ortak akılla oluşturuyorlar. Deprem gündemli bir apartman toplantısında aranızdan bir kişiyi seçip ‘Bütün daireler hakkında sen karar ver, satılacak mı, yıkılacak mı, ne yaparsan yap. Her şeye sen karar ver, bizim hiç söz hakkımız olmasın’ der misiniz? Çoluğunuzun çocuğunuzun yaşadığı apartmanın yaşadığı apartmanın akıbetini tek bir kişinin aklına emanet eder misiniz? Araştırmadan, soruşturmadan onlarca insanın hayatını tek kişinin iki dudağı arasına sıkıştırır mısınız? Evinizin belki de tüm hayatınızın kaderini tek bir kişinin sözüne bırakmazsınız, bırakmamalısınız.

‘86 MİLYONUN YAŞAMINI SADECE ERDOĞAN’IN AKLINA EMANET ETMEYİN’

Nasıl evinizin, hayatınızın kaderini tek bir kişiye bağlamazsanız, ülkenin kaderini de tek bir kişiye, tek bir kişinin keyfine teslim edemezsiniz Açıkça söyleyeyim: Bu ülkenin kaderini tek kişiye, Erdoğan’a teslim etmeyin. 86 milyonun yaşamını sadece Erdoğan’ın aklına emanet etmeyin. Bir kişinin hatası yüzünden 86 milyonun yoksullaşmasına müsaade etmeyin. Gelin hep beraber şu tek kişilik sistemi, bu bozuk düzeni değiştirelim.

‘TEK TURDA KAZANACAĞIZ, İSTİŞAREYLE YÖNETECEĞİZ’

Karşınızda Millet İttifakı olarak büyük bir takım var. Buna, takım oyunu diyoruz. Yıldızlar karması, şampiyonlar ligi var. Tek akıl değil, ortak akıl var. Bir olacağız, beraber olacağız, ülkemizi istişareyle yöneteceğiz. Tek turda, ilk turda kazanacağız inşallah. Biz Millet İttifakı olarak konuşmayı, anlaşmayı, uzlaşmayı çalışmamızın merkezine koyduk. Ülkemizin yarınlarını hep beraber inşa edeceğimizi biliyoruz. ‘Akıl akıldan üstündür’ diyerek en geniş istişareyi hedefliyoruz.

‘TÜRKİYE LABORATUVAR, İNSANLAR KOBAY DEĞİL’

Türkiye’nin tek bir kişinin deneme tahtasına dönen, hata üstüne yapılan, hataların bedelinin tüm millete ödettirildiği bir ülke olmasını istemiyoruz. Türkiye kimsenin gelişigüzel deney yapacağı bir laboratuvar değil. Bu ülkenin insanları da kobay değil. Yeter artık. 86 milyon 1’den büyüktür. Türkiye 1’den büyüktür!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN