İmamoğlu, CHP grup toplantısına katılacak

İmamoğlu, CHP grup toplantısına katılacak

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın TBMM'de CHP grup toplantısına katılacak.

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yarın TBMM'de CHP'nin grup toplantısına katılacağını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, "YSK Başkanı'na ve üyelerine hakaret ettiği" gerekçesiyle yargılanmış ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Savcılık, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından çarşamba günü verilen cezaya itiraz etmişti.

İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararının ardından iktidarı ve yargı kararını eleştirerek, "İlk gündeki gibi burada ifade edeyim ki; hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim" demişti.

Söz konusu karara tepki göstermek amacıyla Altılı Masa, Saraçhane mitinginde bir araya gelerek İmamoğlu'na desteğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ilk kez konuşmuş, "Kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmenin peşindeler" ifadelerini kaydetmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı bir programda, "İstinaf ve Yargıtay kararı onarsa (İmamoğlu'nu) açığa alma yetkim var" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN