Tam bitti derken tekrar başladı! O illerde kar yağışı başlıyor: Atkıyı bereyi hazırlayın!

Tam bitti derken tekrar başladı! O illerde kar yağışı başlıyor: Atkıyı bereyi hazırlayın!

Son dakika haberi... Son bir haftadır etkisini gösteren sıcak hava dalgası yerini soğuk havalara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları birden 3-4 derece düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar tekrardan gelecek mi?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Tam bitti derken yeniden geliyor. O illerde yaşayanlar dikkat. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, uyardı. Kar fırtınası geliyor, o tarihlere dikkat!

Şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Mart ayı ile birlikte tekrardan düşüşe geçti. Soğuk hava dalgası etkisini iyice arttırırken İstanbul'un bazı yerlerinde yağışlar görülmüştü. Yağışlarla birlikte vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. O illerde yaşayanlar dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Tam bitti derken geri geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek hazırlıklı olun dedi. Göz gözü görmeyecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, bugün Marmara, Ege Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hgghghghg.jpg

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını önceden tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yağışların tam bitti derken yeniden geri geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Atmosfer'de uslu dönem bitiyor. Yaramaz dönem başlıyor. 3 yıldır ısrar eden La Nina son buluyor. El nino'ya giriyoruz. Bu durum Ülkemizin bu Yaz çok sıcak geçme ihtimalini artırırken, şiddetli hava olayları da görülebilir. El nino yaramaz erkek çocuk demek. La Nina; uslu kız."

b1.jpg

YAĞIŞLAR GERİ GELİYOR! ATKI VE BEREYİ HAZIRLAYIN

Büyük bir kar fırtınasının İstanbul'un kapısına dayandığını belirten Ökten, "El nino (yaramaz çocuk) hortladı. Güçlü El nino'ya bir örnek 1973 yılıydı. 2004 Kışında, Ali Müfit Gürtuna, hayatında gördüğü en kuvvetli fırtınanın 1973 Haziran ayından sonra bu kar fırtınası olduğunu söylemişti. 21 gün ile en fırtınalı sene 1973'tü..."

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna cevap veren Kerem Ökten, "Değişime açık. 9 - 10 Mart tarihlerinde Ülkemizin batısında önemli hava olayları olma ihtimali var. Özellikle rüzgar anlamında. Takipteyim. Umarım değişir." diyerek vatandaşları uyardı.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

5 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

6 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

7 MART 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

8 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN