Tepki toplayan fotoğrafa açıklama: Yargıtay üyesi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili sessizliğini bozdu

Tepki toplayan fotoğrafa açıklama: Yargıtay üyesi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili sessizliğini bozdu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafı çıkan Yargıtay üyesi Savaş Nemli, tepki toplayan kare ile ilgili açıklama yaptı. "Fotoğraf karesinde yer alan Avukat Mehmet Demir 11 yıl önce verdiğim vekalet ile şahsımın avukatı olup, Sezgin Baran Korkmaz ile bu vesileyle aynı ortamda bulunduk. Bunun dışında adı geçen SBK ile herhangi bir hukukum yoktur" diyen Nemli'nin ayrıca Mehmet Ağar'ın dosyasına baktığı ortaya çıktı.

Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen, SBK Holding davası sırasında yurt dışına kaçtığı tespit edilen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafı çıkan Yargıtay üyesi Savaş Nemli, tepki toplayan kare ile ilgili açıklama yaptı.

"Fotoğraf karesinde yer alan Avukat Mehmet Demir 11 yıl önce verdiğim vekalet ile şahsımın avukatı olup, Sezgin Baran Korkmaz ile bu vesileyle aynı ortamda bulunduk" diyen Nemli'nin ayrıca Mehmet Ağar'ın yargılandığı davada mahkeme başkanı olduğu da ortaya çıktı.

"İLGİLİ KURULMASI DA ANLAMSIZ"

Sezgin Baran Korkmaz ile hiçbir hukukunun olmadığını belirten Nemli, şunları kaydetti:

"Adı geçen şahıs hakkındaki herhangi bir soruşturmadan haberimin olmadığı gibi, basından öğrendiğim kadarıyla yine adı geçen şahıs hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve mal varlığına el koyma kararlarının 9 Ekim 2020 tarihinde alındığı ve daha sonra bu kararların kaldırıldığı belirtildiğinden ilgi kurulması da anlamsızdır. Ayrıca şahsıma yönelik suç oluşturacak haber ve yorumlar hakkında yasal yollara başvuracağım."

Bir restoranda çekilen fotoğraf, sosyal medyada "Sezgin Baran Korkmaz Yargıtay üyesi ile birlikte" notuyla paylaşılmıştı. Fotoğraftaki kişinin Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli'nin olduğu ortaya çıkmıştı.

MEHMEH AĞAR'IN DOSYASINA BAKTI

Bu arada Yargıtay üyesi Savaş Nemli'nin Mehmet Ağar'ın yargılandığı davadaki görevi de dikkat çekti.

1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler ile ilgili dava, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Başkanlığını Tekman Savaş Nemli'nin yaptığı mahkemenin kararları tepki çekmişti.

Temmuz 2014'te görülen davada mahkeme cinayetleri itiraf eden Ayhan Çarkın'ı tahliyesine karar vermişti. Yine aynı günkü duruşmada mahkeme başkanı Nemli, sanık Mehmet Ağar'ın sağlık sorunları nedeniyle 7 gün istirahat raporu olduğunu ve duruşmaya katılmayacağına ilişkin raporunun kendilerine ulaştığını bildirmişti.

Ayrıca mahkeme aralarında Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu sanıkların duruşmadan vareste tutulmaları, çağrıldıkları duruşmalara gelmeleri yönünde karar açıklamıştı.

Nemli, faili meçhul davasında Mehmet Ağar'ın celse arasında savunmasını almıştı. Nemli'nin, Ağar'ın avukatlar tarafından sorgulamasını engellemek için duruşmadan önce savunmasını aldığı iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen ve kara para aklama suçlamasıyla aranan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da tutuklanmıştı.

Korkmaz'ın avukatı Mehmet Demir, Türkiye'nin de iade talebinin olduğunu açıklamıştı.

ABD'de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN