Türkiye'nin başına talih kuşu kondu! Yer altında 4.500 ton bulundu, kazmayı vurdukları yerden oluk oluk çıkıyor

Türkiye'nin başına talih kuşu kondu! Yer altında 4.500 ton bulundu, kazmayı vurdukları yerden oluk oluk çıkıyor

Türkiye ekonomisini kurtaracak keşif yapıldı! Türkiye'nin başına talih kuşu kondu! Türkiye Madenciler Derneği Başkanı açıkladı! Yer altında 4.500 ton bulundu, kazmayı vurdukları yerden oluk oluk çıkıyor...

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye'nin yer altında bilinenin çok ötesinde bir rezerv olduğunu söyledi. Hükümetin cari açığı azaltmak amacıyla yerli kaynaklara yönelik arama, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini artırma kararı almasının ardından, madencilik sektörü özellikle altın üretimini artırmak için harekete geçti.

4.500 TON POTANSİYEL REZERV VAR

su-anda-turkiyenin-altin-rezervi-ne-kadar-1.webp

Sabah’ın haberine göre, Emiroğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye'de şu anda tespit edilmiş, üretilebilir bin 500 ton altın rezervimiz var. Bunun dışında 4 bin 500 ton da yeraltında keşfedilmeyi bekleyen potansiyel altın rezervine sahibiz. 4 bin 500 ton altının bugünkü piyasa değeri, yaklaşık 285 milyar dolar. Bu değeri üretime dönüştürebilmemiz için önce arayıp bulmamız gerek. Bu arama faaliyetleri içinse yaklaşık 13-18 milyar dolarlık bir risk sermayesine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE COĞRAFYASININ BİRÇOK BÖLGESİNDE ALTIN VAR’

su-anda-turkiyenin-altin-rezervi-ne-kadar.webp

Türkiye'nin coğrafi konumunun, zengin maden potansiyeli ile dikkat çektiğini belirten TMD Başkanı Ali Emiroğlu, "İsviçre'den Hindistan'a uzanan ve özellikle altın, gümüş, bakır, çinko, kobalt, nikel bakımından zengin olan Tetis Metalojonik Kuşağı'nın tam ortasında bulunuyoruz. İşte bundan dolayı Türkiye coğrafyasının birçok bölgesinde altın var. Doğanın ülkemize bahşettiği bu zenginliği mutlaka değerlendirmeliyiz" dedi.

‘CARİ AÇIĞI KAPATABİLECEK YEGANE SEKTÖR MADENCİLİKTİR’

su-anda-turkiyenin-altin-rezervi-ne-kadar.jpg​​​​​​​

Ayrıca Emiroğlu, Türkiye'nin enerji ve maden kaynaklarından kaynaklanan dış ticaret açığının 100 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin toplam yeraltı kaynaklarının bugünkü piyasa değerinin 3.5 trilyon doların üzerinde. Dolayısıyla bu cari açığı kapatabilecek yegâne sektör madenciliktir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN