TUS başvuruları ne zaman? Tıpta Uzmanlık Sınavı başvuruları nasıl yapılır?

TUS başvuruları ne zaman? Tıpta Uzmanlık Sınavı başvuruları nasıl yapılır?

TUS başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM 2021 sınav takvimine göre, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) başvuruları 13-29 Temmuz 2021 günleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. Doktorların tıpta uzmanlığı için düzenlenecek sınav ise 5 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak. İşte, TUS sınav ücreti...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) başvurularının başladığını duyurdu. Kariyerlerini bir alanda devam ettirmek isteyen doktorlar, TUS sınavında ter dökecek.

TUS SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI MI? NE ZAMAN BİTECEK?

2021 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) için başvurular 13 Temmuz 2021 Salı günü başladı. TUS sınavı son başvuru tarihi ise 29 Temmuz 2021 Perşembe günü olarak belirlendi.

Adaylar TUS başvurularını ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresindeki Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) yapabilecek.

2021 TUS SINAVI NE ZAMAN?

Yurt genelinde ÖSYM'nin sınav merkezlerinde düzenlenecek Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 5 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "Kıymetli hekimlerimiz, 2021-TUS 2. Dönem başvuruları bugün başlıyor. Başvurularınızı 13-29 Temmuz tarihleri arasında ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Şimdiden hekimlerimize başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.

TUS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak TUS sınavı için başvuru ücreti 250 TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN