Uzman isim o şehirleri işaret etti! Ne olacağını tek tek açıkladı: Uykuları kaçıran sözler!

Uzman isim o şehirleri işaret etti! Ne olacağını tek tek açıkladı: Uykuları kaçıran sözler!

Türkiye dört bir yandan sağlanırken uzman isimlerin yaptığı açıklamalarda herkesi korkutuyor. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen depremleri değerlendiren uzman isim bu kez de o şehirleri işaret etti. İşte herkesi korkutan o açıklama…

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Türkiye'nin farklı yerlerinde yeni depremler meydana geliyor. Kayseri 2.40'da meydana gelen 4.5 şiddetindeki deprem ile güne başlangıç yaparken 14.47 ile 14.53 sıralarında gerçekleşen 4.7 ve 4.3 şiddetindeki 3 deprem ile sallandı. Saat 17.18’de ise deprem bu kez de Sivas'ı salladı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan veriler doğrultusunda depremin şiddeti 4.5 olarak ölçüldü. AFAD ise Sivas'ta meydana gelen depremin 4.2 şiddetinde olduğunu açıklarken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabı üzerinden herkesi korkutan o açıklamayı yaptı. Naci Görür, Kayseri ve Sivas'ın ardından bu kez de o şehirleri işaret etti. İşte herkesi korkutan o açıklama…


O FAY HATTINA DİKKAT

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni açıklamaları ile gündemdeki yerini aldı. Türkiye'de meydana gelen depremleri değerlendiren uzman isim yeni bir paylaşımda bulundu. Yeni deprem görülebilecek bölgeleri tek tek işaretleyen uzman isim herkesi bir bir uyardı. Naci Görür açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

naci-gorur.jpg
“Saraycık-İncesu/Kayseri'de 4,9 ve 4,2 artçı deprem oldu. Bu deprem düşük aktiviteli Ecemiş Fay zonu içerisinde. Bu zon KAF'dan ayrılıp Mersin'e kadar uzanır 730 km uzunluktadır. Geçmişte büyük depremler üretmiştir. 1414, 1717 ve 1835'de depremlerin şiddeti yer yer VIII olmuştur.”

1917 yılında meydana gelen depremi işaret eden uzman isim 8 binden fazla insanın hayatını kaybettiğine değindi. 1835'te binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği depremi işaret ederek 1940-1960-2021 yıllarında 4 ve 5 şiddetinde oluşan depremlerin görüldüğünü söyledi.

diri-fay-haritasi.jpg

KORKUTAN LİSTE BELLİ OLDU


Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinin Anadolu Levhasında meydana geldiğini belirten Naci Görür, bölgeye yakın aktif fay sistemindeki stres alanı değişimlerinin oluştuğunu söyledi. Bu durumun bazı fay parçalarının kırılmasına neden olduğunu değil işaret eden Görür, Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir. Sevgiyle.” sözlerini dile getirdi.


Yaptığı açıklamaların bilgilendirme amaçlı olduğunu vurgulayan uzman isim, “Yoksa ‘büyük deprem olacak, şu zamanda olacak’ vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır. Saygıyla” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN