Uzun uzun nutuk attı 1 lira bağışlamadı! Türkiye Tek Yürek kampanyasına bağlanan ünlü isim herkesi şoke etti

Uzun uzun nutuk attı 1 lira bağışlamadı! Türkiye Tek Yürek kampanyasına bağlanan ünlü isim herkesi şoke etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi yerle bir eden deprem felaketinin ardından sanat camiası destek kampanyalarına başladı. Dün ulusal ve yerel bütün kanallarda aynı zamanda 200'den fazla radyonun ortak yayıni ile başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında depremzedeler için yardım toplandı. Birçok iş insanı ve kurumdan destek bağışları gelirken o ünlü isim 1 lira bile bağışlamadı. Uzun uzun nutuk attı ancak elini cebine atmadı. Bakın o isim kimmiş?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi birden vuran deprem felaketinde 10 günü geride bıraktık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede yüzlerce kişi evsiz kalmış durumda. Türkiye yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ederken yerel ve ulusal neredeyse bütün TV kanalları ile 200’den fazla radyonun ortak yayınıyla bir büyük yardım kampanyası dün akşam gerçekleştirildi. Birçok ünlü isim ve iş adamı bağışta bulunurken canlı yayına bağlanan o isim herkesin ağzını açık bıraktı. Uzun uzun nutuk attı ancak 1 lira bile bağışlamadı. İzleyenler neye uğradığını şaşırdı. İşte detaylar...

115 MİLYAR LİRAYI AŞTI

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı depremlerin yaralarını kapatmak isteyen Türkiye, dün gece yerel ve ulusal neredeyse bütün TV kanalları ile 200’den fazla radyonun ortak yayınıyla bir büyük yardım kampanyası başlattı. “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyada sabah saat 03.00 sularında toplanan yardım miktarı 115 milyar lirayı buldu. Ancak bu paranın 86,1 milyar liralık kısmını kampanyaya devlet kurumları veya devletin sahibi olduğu şirketler tarafından yapıldı.

hghghg-15.jpg

DEVLET KURUMLARINDAN REKOR BAĞIŞ

Kampanyaya bağışta bulunan devlet kurumlarına baktığımız zaman ise en büyük bağış yapanın 30 milyar lira veren Merkez Bankası olduğunu görüyoruz. Merkez Bankası’nın para basma yetkisi var. Bir başka büyük bağışçı 20 milyar lira veren Ziraat Bankası’ydı. Bu bankaya daha birkaç ay önce 20 milyar lira Hazine’den ilave sermaye katkısı yapılmıştı.

50 BİN TL'Yİ 50 MİLYAR OLARAK SÖYLEDİ

Genel olarak bağış yapan kurumların doğrudan kamuya ait ya da Varlık Fonu yönetiminde bulunan banka ve şirketler olduğu görüldü. Özellikle Merkez Bankası'nın bağış yapması sosyal medyada gündem oldu. Kamudan gelen parayı dışarda tutacak olursak, geri kalan 29 milyar liraya yakın parayı ise milyonlarca SMS gönderen bireyler, ünlü isimler, siyasetçiler ve özel sermayeli şirketler yaptı. Bağış yapan şirketlerden biri, Çamoluk Otomotiv adlı daha önce duyulmamış bir şirketti, patronu “50 milyar lira” dedi ama sonra anlaşıldı ki eski parayla 50 milyar diyor, aslında 50 bin lira veriyor.

hhggh-1.jpg

UZUN UZUN NUTUK ATIP 1 LİRA BİLE BAĞIŞLAMADI

Yayına bağlanan ve uzun uzun nutuk çeken Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in bağışlayacağı parayı söylememesi herkesi şoke etti. Bağış bile yapmadı. İzleyenlerin neye uğradığını şaşırdı.

hjjhhj-6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN